Кадиев: Не ми е известно Станишев да се готви за Брюксел

OFFNews 19 януари 2014 в 10:13 2967 6

Георги Кадиев
Георги Кадиев

Не ми е известно Сергей Станишев да се готви за висок пост в Брюксел.

Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев в предаването на Люба Кулезич по Нова телевизия по повод твърдението на журналистката Виза Недялкова.

„Аз не съм чувал клюки. Ако сте чули нещо, кажете“. Освен това никой не знае какво ще се случи на изборите за евродепутати, нито кой ще бъде „новият Барозу“, каза народният представител, според когото тази информацие е само догадка. 

Кадиев коментира и горещата тема с разцеплението в БСП след активизирането на проекта АБВ на президента Георги Първанов. "Опасността за БСП е да се разцепи на доволни и недоволни и недоволните да си тръгнат. И да останат само доволните. Ето това е страшно. Точно в този момент има нужда от недоволните повече. Голяма грешка ще е, ако ние се обърнем да се бием с АБВ, защото това означава да подарим победата на някой друг.“

Кадиев се обърна към всички недоволни в партийните редици с призива "Останете вътре."

"Моят призив не е към Първанов. Първанов е направил своя избор“, уточни той.

Депутатът прогнозира, че настоящите процеси ще променят левицата и тя ще стане "различна партия", но за добро. "Иначе накрая ще станем като Иван Костов и ДСБ. Това ли искаме да се случи – 50 човека, влюбени безумно в лидера си, и ги няма никъде на картата?“, попита той.

„Време е за ново ръководство“, заяви Кадиев.

Той коментира още, че не вярва да има тайна уговорка между Бойко Борисов и Георги Първанов, а по-скоро "АБВ си играят тяхната игра".




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови