Станишев: Не виждам коя партия би влязла в партньорство с Местан

OFFNews 17 януари 2016 в 11:20 5511 16

Сергей Станишев

Очевидно господин Местан ще остане в политиката и възнамерява да прави свой политически проект, коментира пред БНР президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Какъв ще бъде успехът на проекта на Местан в електорален план не мога да кажа, въпреки че има вече опити в миналото на отцепване на части от ДПС. Но от гледна точка на държавния интерес и на политическата среда аз не виждам коя българска партия би влязла в партньорство с този проект - заради тежките съмнения, че политиките на този проект биха се диктували отвън, каза Станишев.

Когато лидер на българска политическа сила прекалено дълго време пребивава в едно посолство, това е публичен акт, който буди своите притеснения и съмнения в хората. Освен това излезе много информация от депутати от ДПС за голям натиск, който турската държава е оказвала върху тях. Да не говорим за това, че премиерът на Турция се е обадил на българския премиер с искането да се намеси във вътрешни работи на българска политическа партия, което е абсолютно неприемливо във всяка една държава, която уважава себе си. Това е проблемът, заяви президентът на ПЕС.

ДПС е достатъчно зряла партия, за да може да реши своите проблеми и напрежения, прогнозира още Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!