Quantcast

Станишев лобира за приемането ни в Шенген на срещата в Мадрид

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2015 в 16:49 2336 1

Два важни въпроса постави лидерът на ПЕС Сергей Станишев на срещата на върха на левите европейски лидери в Мадрид: влизането на България в Шенген и осъждането на тероризма. 

„Докато България и Румъния са извън Шенгенското пространство, не може да има ефективно сътрудничество в сферата на сигурността. Особено в тази ситуация на несигурност и тероризъм в Европа не е нито ефективно, нито справедливо двете страни да продължават да са извън Шенген", коментира Станишев пред леви премиери, еврокомисари и партийни лидери в испанската столица.

Станишев категорично осъди терористичните атаки в Париж и в Дания, а от ПЕС са категорични, че основният отговор срещу терористите и екстремистите е единството.

„Всички европейски страни са изправени пред заплахата от тероризъм. Ето защо отговорността в Европа трябва да бъде споделена и отговорът на тази заплаха трябва да бъде единен”, коментира още Станишев. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2015 в 23:41

Браво пич. Виждаш ли, когато искаш - може... Остава само да забравиш сърповете и чуковете. В Шенген не ги харесваме особено.