Quantcast

Станишев е договорил подкрепата на трима премиери за Шенген

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2015 в 17:21 3810 7

Снимка Министерски съвет

Станишев и Борисов се разбраха да си сътрудничат за приемането на България в Шенген.

В двустранни разговори лидерът на ПЕС Сергей Станишев получи уверения от премиерите на Италия – Матео Ренци, на Чехия – Богуслав Свободка и на Малта – Джоузеф Мускат, че ще застанат зад българския премиер на заседанието на Европейския съвет и ще подкрепят страната ни в усилията й за присъединяване към Шенген.

"Докато България и Румъния са извън Шенген, няма да има сигурност в Европа", заяви на координационната среща на левите лидери преди заседанието на Съвета Сергей Станишев.

Той поиска подкрепата им за присъединяването на България към Шенгенското пространство. На срещата своята подкрепа заяви и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

"Поставих въпроса за Шенген в контекста на темата за сигурността и антитерористичните мерки, която ще бъде основна за заседанието на европейските лидери. Постигнатите резултати в Минск са успех за европейската политика. Ние, социалистите и социалдемократите, винаги сме били на страната на мира, диалога и политическото разрешаване на конфликтите.

Възможно е да има провокации срещу реализирането на тези договорености. Затова е важно всички да отстояваме мира и сигурността в Украйна. Казвам го като президент на ПЕС, но и като българин, загрижен за съдбата на близо половин милион наши сънародници там", заяви след срещата Станишев.

Лидерът на ПЕС и премиерът Бойко Борисов ще работят заедно за присъединяването на България към Шенгенското пространство, стана ясно вчера.

Те се срещнаха днес сутринта в Брюксел и се разбраха да поставят въпроса за присъединяването на България към Шенген на подготвителните срещи на двете политически семейства – ЕНП и ПЕС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2015 в 22:52

и още 25 да договори, колегите от Финландия и Холандия си знаят работата ...

12.02 2015 в 22:23

какво значи "ДОГОВОРИЛ"??? с личен чар? АБСУРД! с мотиви, аргументи? как пък не! със собствен авторитет? това лайно, лузър, подлец, дезертьор? ОЩЕ ПО ГОЛЯМ АБСУРД!!какво остава, значи?
А.или тези трима премиери са хомосекссуалисти.
Б.Най вероятно си приписва чужда заслуга.
В.Всичко е лъжа и измама.

Скоро ще разберем.

12.02 2015 в 20:07

Еми то в тая работа значение има колко НЕ СИ ДОГОВОРИЛ!

12.02 2015 в 19:48

Едно нормално нещо да направи и тоя негоден гризач.

12.02 2015 в 18:25

По новините на РАИ днес съобщиха за заловена банда от 5 българи, които фалшифицирали банкови карти. Познай каква подкрепа ще даде точно Ренци!

12.02 2015 в 17:43

Въпросът е кафе ли са пили или са се целували?

12.02 2015 в 17:31

Очакваме и да се целунете, за да ви паднат маските съвсем.