Спас Панчев: Нинова не ме обича, защото ме смени в Техноимпекс

OFFNews 26 юни 2018 в 08:39 3985 0

С ръководството на БСП не успяхме да се разберем, те неглижират коалиционните си партньори.

Това обяви лидерът на Земеделски съюз "Александър Стамболийски” Спас Панчев по бТВ. На конгрес в събота партията реши да напусне коалиция „БСП за България”, а вчера бе изключена от нея. 

Панчев уточни, че ще подкрепи вота на недоверие към правителството, въпреки че БСП не обсъдила на коалиционен съвет с партньорите си мотивите за него. Той обясни по повод обвинението на Нинова, че земеделците искат да се явят сами на местните избори срещу БСП, че кметският вот е възможност на малките партии да имат свое представителство в местната власт и да получат допълнителна субсидия. По думите му БЗНС получава само около 1% от субсидията на коалицията около БСП. 

Панчев изрази подозрения, че отношението на лидера на БСП Корнелия Нинова към неговата партия е свързано с факта, че навремето тя го е сменила в борда на „Техноимпекс”. 

В парламентарната група на БСП от земеделския съюз освен Спас Панчев беше и Димитър Георгиев. След разговор с Нинова вчера Георгиев обяви, че остава в парламентарната група и замразява членството си в земеделската партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!