Quantcast

"София имаше 20% канализация, сега са 80%. Това е управлението на ГЕРБ"

OFFNews Последна промяна на 04 април 2015 в 15:51 3878 17

Всеки град, в който ГЕРБ има втори мандат, става сред най-добрите за живеене. В София над 45 детски градини бяха приватизирани и изчезнаха. Цели квартали останаха без детски градини. Откакто аз станах кмет и после Фандъкова, имаме над 100 нови детски градини, каза премиерът Борисов на събрание на младежката организация на ГЕРБ във Варна.

По думите му през август ще бъде пуснат и заводът за битови отпадъци в София.

„Като станах кмет, столицата имаше само 20% канализация. Сега са над 80%. Това е управлението на ГЕРБ“, допълни Борисов.

България е сред първите 10 страни в ЕС, които са най-добри по отношение на усвояването на средствата от еврофондовете, обяви премиерът.

Страната ни има 1,5% грешки, при допустим показател от 2 %. Това показва много добър административен капацитет на екипите на министрите, на кметствата, твърди премиерът.

„Гарантирам, че за две години рязко ще се усети разликата във Варна“, посочи Борисов и избори изпълняващите се в момента проекти за рехабилитация на пътната инфраструктура, както и открития вчера онкологичен и лъчетерапевтичен център.

По думите на министър-председателя 60 % от онкоболните пациенти годишно ще могат да се лекуват в центъра.

„Полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата“, заяви още премиерът и посочи, че само за три месеца са събрани над 1 млрд. лв. повече приходи.

„Тези пари са щели да отидат на друго място. А ние, в тази криза и бюджетен дефицит, даваме допълнително средства за добавки към пенсиите за Коледа и Великден“, коментира Борисов.

Три магистрали на ролкови кънки отиват в морето

„На нас винаги се пада-преди най-тежката финансова криза, не дадохме нито една банка да падне. Мина кризата, дойде Орешарски, веднага се строполи, което ни коства 3,6 млрд. до снощи. Над 100 000 вложители са си взели парите от КТБ, благодарение на това, че има правителство и сме го направили“, допълни министър-председателят.

Три магистрали "Хемус" си ги представете, направени от София до Варна, и на ролкови кънки, си ги представете, сложени, как отиват в морето и се потапят, каза Борисов.

По думите му това е резултатът от направеното за година и половина от "експеримента Орешарски“.

„Затова си тръгнаха. И в БСП и в ДПС има и умни хора и разбраха, че така вече провалят държавата, че после вече ще е непоправимо“, допълни Борисов.

Той твърди, че възстановяването на спрените еврофондове след сформирането на новия кабинет е в резултат на това, че Европа си отдъхна от предишното правителство и „даде цялата политическа подкрепа на нас“.

Няма наши и чужди

„Всички еврофондове работят сега и до края на тази година ще разплатим 6 млрд. лв.“, заяви премиерът и изброи проекти, които се реализират с финансиране от ЕС.

„За 23 години са направени 9 км. метро, за последните 7 години - 39 км. За магистралите средно 65 км. на година“, каза Борисов.

Той допълни, че в началото на следващата година ще бъдат заложени и средства за ремонт на Аспаруховия мост в град Варна.

„В кабинета министрите работят много добре. Малко ме беше страх дали няма да се делят на „наши“ и „чужди“, но проявяват много голям професионализъм, помагат си, работят заедно и истински ме радват“, коментира още Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2015 в 18:48

София да не е България?

05.04 2015 в 17:47

Преди му беше виновен Станишев сега Орешарски как един път не бе виновен той

05.04 2015 в 14:50

Голям смях пада с тоз Бат Бойко.

05.04 2015 в 02:27

Мутра, а сега министър-председател!!! Как ще ги стигнем Румънците?!

04.04 2015 в 23:00

Както се знае, Бойко Борисов става кмет на София 2005 година. Странно изглежда твърдението, че през 2005 г София е имала 20% канализация ?! Някъде има нещо нередно и тъй като се знае, че Той не греши, остава да приемем, че някой журналист е предал невярно думите Му. Това от своя страна граничи с богохулство и се наказва съответно - на барбекюто!

04.04 2015 в 21:02

Боцко, що не се срещнеш с хора в някоя софийска градинка, без охрана, и да ги повториш тия глупости още веднъж?

04.04 2015 в 20:54

Много се радвам, че вече втори мандат съм далеч от Вашето управление г-н Борисов, далеч от БГ. В страната, в която съм и за чистач няма да Ви вземат!

04.04 2015 в 20:50

Този човек кога ще бъде освидетелстван от психиатрите?

04.04 2015 в 18:17

Бойче и в столицата с тези канализации виждаме невиждани наводнения и гьолове, а като стъпваш на плочките пропадат и те плискат с кална вода. Благодаря! Харесва ми и какъв мръсен въздух дишам и как колите паркират пред блоковете, а не на паркингите.

04.04 2015 в 17:50

Управлението на ГЕРБ бързо да "реши" циганския проблем, да закрият БХК и КЗД и други подобни комисийки или да се махат веднага!!! Да не ни хвърлят прах в очите с магистралки, метра и други глупости. За кого ги строите за Българите ли, които масово се изнасят от държавата???