Симеонов за случая 'Скрипал': Не трябва да гоним руски дипломати без доказателства

OFFNews 29 март 2018 в 15:55 4147 0

Позицията на ГЕРБ в голяма степен съвпада с нашата. Ние сме солидарни, но, от друга страна, нашата позиция трябва да бъде балансирана. Докато няма доказателства - не трябва да взимаме страна.

Това заяви вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов при откриването на офиса на партията по случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. След като Лондон обвини Русия за отравянето, НАТО и над 25 държави изгониха руски дипломати. 

България обаче засега е сред държавите, които не са предприели тази мярка, като премиерът Бойко Борисов поиска повече доказателства по случая. Той обаче призова посланика ни в Русия Бойко Коцев за консултация с правителството. 

Симеонов подчерта, че ако бъде доказано престъплението и свързаността на Русия с него, позицията на НФСБ ще бъде ясна - в този случай партията е съгласна да се изгонят руски дипломати и да се използват и всякакви други инструменти. 

Вицепремиерът се съгласи с позицията на лидера на "Атака" Волен Сидеров, че трябва да бъде проведен коалиционен съвет на управляващите по темата.

Симеонов обаче подчерта, че такъв съвет не може да бъде свикан от "днес за днес", защото всички участници трябва да са свободни. Според него все пак коалиционен съвет ще бъде свикан "в следващите дни". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!