Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Американският посланик: Позицията на България за Скрипал показва подкрепа за Лондон

OFFNews 28 март 2018 в 18:08 8148 4

Снимка facebook.com/USEmbassySofia/

Отговорът на България по случая "Скрипал" изразява подкрепа към британската и европейската позиции, ние сме заедно в тази обединена позиция, заяви пред БГНЕС американският посланик у нас Ерик Рубин. 

"Мисля, че обединеният отговор на САЩ, EC и други страни по света е признак за сериозността на тази ситуация. Мисля, че най-важното е да се даде ясен знак, че нашите страни са заедно в подкрепата си за Великобритания. И отговорът тук, в България, също изразява подкрепа. Мисля, че е важно, че всички ние сме обединени заедно в този отговор", коментира Рубин. 

Лондон обвини Русия за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. 

28-те държави членки на ЕС излязоха с декларация, че са се съгласили, че е много вероятно Русия да бъде отговорна за отравянето им и наредиха изтеглянето на посланика на блока в Москва.

НАТО и над 25 държави също взеха решение да изгонят руски дипломати. Редица държави обаче излязоха с позиция, че няма да гонят руски дипломати, защото искат повече доказателства за участието на Русия в нападението.

България също не изгони руски дипломати. Премиерът Бойко Борисов разпореди на посланика ни в Москва Бойко Коцев да се прибере в България за консултация с правителството. 

"Всяка държава решава как ще отговори в тази ситуация, но отговорът е в обединението", подчерта американският посланик.

Москва многократно отхвърли обвиненията по случая "Скрипал", а вчера обвини Вашингтон, че оказва натиск върху съюзниците си да изгонят руски дипломати. 

Русия обеща и да отговори на изгонването на руски дипломати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

3

ELPIDA

28.03 2018 в 22:26

"Позицията на България...подкрепа за Лондон." тоС е много в час! Веднага ше му "повярвам". Хахахахахахахаха................

23293

2

Стефан

28.03 2018 в 19:39

Не. За измама - подкрепа от българският народ нямате, и никога няма да имате. Понеже в момента вие просто лъжете, нали така?
Ние може да сме малко, може да сме слаби, много неща може. Но лъжци и крадци - не сме. И ти лично - не можеш да се гавриш с нашето достойнство. Каквото и да ни струва това.
 
X

Подкастът на OFFNews