Сидеров даде имунитета си в последния момент

Нели Чолашка Последна промяна на 26 ноември 2014 в 10:45 1506 9

Волен Сидеров

Волен Сидеров е депозирал сам отказ от депутатския си имунитет в деловодството на парламента в последния момент, в който можеше да се откаже доброволно.

На 12 ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутатите Цветан Цветанов от ГЕРБ, Волен Сидеров от "Атака", Георги Свиленски, Димитър Димитров от БСП, и на Илия Илиев от ДПС.

Всеки от тях има 14 дни да си даде доброволно имунитета, в противен случай искането на Цацаров се гласува в зала. 

Всички депутати, освен Сидеров, се отказаха от имунитета си почти веднага. Днес - 26 ноември, беше последния ден за доброволен отказ и Сидеров чака до последния момент.

Имунитетът на Цветан Цветанов е поискан заради 3 наказателни производства срещу него за престъпления по служба в качеството му на министър на вътрешните работи (чл. 202, ал. 2 от НК - присвояване; чл. 285 във връзка с чл. 387, ал. 2 от НК – длъжностно престъпление, и чл. 288, предл. 2 от НК – лично укривателство).

Имунитетът на Волен Сидеров е поискан на основание внесен обвинителен акт за хулигански действия (чл. 131, ал. 2 от НК – причиняване на телесна повреда на длъжностно лице).

Имунитетът на Георги Свиленски е поискан за това, че същият е обвиняем за умишлено причинени значителни стопански щети (чл. 219, ал. 4 от НК – умишлена безстопанственост).

Имунитетът на Илия Илиев е поискан за това, че срещу него се води досъдебно производство за данъчни престъпления (чл. 255, ал. 3 от НК – укриване на данъци).

Имунитетът на Димитър Димитров е поискан за това, че същият е обвиняем за това, че противозаконно повреждане на ипотекирано имущество (чл. 216, ал. 1 от НК – унищожаване и повреждане на чужди вещи).

Цацров поиска и имунитета на Сергей Станишев, който в момента е евродепутат, срещу който се води дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация.

Главният прокурор е изпратил писмо до председателя на Европейския парламент с искане за снемане на имунитета на евродепутата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.11 2014 в 13:08

Тоя е пълен имбецил! Срам ме е, че има такива организми претендиращи за българи.
волен сидероглу е най-големият предател и трябва да го поставим редом до луканов, живков, младенов, доган, виденов, станишев.
Не си мислете, че без да искам им пиша заглавията с малка буква.

26.11 2014 в 13:04

С какво е пич? Че се дал имунитета си в последния момент, като така и така щяха да му го снемат? Мда, голямо геройство. Да си го беше дал в началото, да покаже, че е малко мъж, ама не, до последно седя като ощипана мома, с надежда, че ще му се размине.

26.11 2014 в 11:38

чесън, и аз ще гласувам за ГОСПОЖА СИДЕРОВА, след като излезе от затвора, макар че доган вече го е подготвил да му е леко и риятно там.........ха ха ха

26.11 2014 в 11:16

Жалък палячо. Дано да го вкарат в затвора

26.11 2014 в 11:09

Дал си е имунитета! А в затвора "ще го дава ли барабанчето, или няма да го дава"?

26.11 2014 в 11:06

Сега е моментът да му се отнеме българското гражданство за национално предателство!

ОТНЕМАНЕТО НА БЪЛГАРСКТО ГРАЖДАНСТВО НА ВОЛЭН СЫДЕРОВ веднъж завинаги ще оттърве Българския парламент от унизително присъствие на един перманентно надрусан от страх национален предател.

Основания за съда има предостатъчно: нагли опити за отклоняване на България от цивилизационния й избор – ЕС и НАТО и силовото й присъединяване към чуждата на българския манталитет и интереси Евразия, демонстративно поругаване на европейските символи, когато си позволи да изхвърли от парламента знамето на ЕС, лобиране в полза на икономическите и политически интереси на чужда държава-ЮП и Белене, опити за силово проникване и превземане на сгради на държавни институции – МС, за което всеки друг гражданин би бил веднага арестуван и прибран (в затвора или в лудницата), изземане функциите на държавни институции като полиция и армия – блокиране на улици, спиране на граждани и принуждаване да му показват личните си документи, поругаване с фашистки сборища на святи за българската памет места като паметника Левски, целенасочен стремеж за усложняване на дипломатическите отношения между държави- партньори в ЕС( публичното малтретиране на френския културен аташе във Варна и расистки обиди на брюкселската администрация), проповядване по национални електронни и печатни медии, в разрез с българската конституция, на етническа омраза и разпалване на етнически и религиозни конфликти ( организиране на побоища около джамията в София)….все действия , отговарящи на децифиницията за тероризъм, която освен лишаване от гражданство предполага и ЕКСПУЛСИРАНЕ на лицето.


Крайно време е да се започне такава процедура !!!

26.11 2014 в 11:04

Вулканский, нъ буквъ лити плащът или нъ ред? Аку и е на пост, ни съ напрягъй толкуз секи път пу двапати дъ пишиш "браву!". Каръй гу аля-аля...

100 "браву-та" - ина пура
1000 "браву-та" - бърдок шльокавицъ и кутийче русска салат
10000 "браву-та" - спа-свикенд у пуморие.

Каръй пу 10-тина "баву-та" на пос чи ни мой ги дукара ду спа-свикенд. То ши свърши НС, ши додът нови избури ду тугас!

26.11 2014 в 10:58

Браво! Герой! Айде сега сам да облича раирания костюм и право към панделата. Като излежи присъдата, обещавам да гласувам за него. Подобно себеотрицание и жертвоготовност в името на доброто биха заслужили моето уважение.

26.11 2014 в 10:54

Браво на Волен. Отново показа, че е пич. Добре, че има политици като него, да бранят ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА срещу олигархията и НЕОКОЛОНИАЛИЗМА, който ни натрапиха западняците. То се видя, че освен АТАКА няма друга партия, която да мисли за обикновените прости хора. Всички останали се ПРОДАДОХА на еврогейско-педероатлантическите господари на тоя свят. Омерзен съм.