Quantcast

Четирима депутати си дадоха имунитета, Сидеров още се чуди

Нели Чолашка Последна промяна на 14 ноември 2014 в 10:02 2370 15

Волен Сидеров

Четирима от петимата депутати, на които беше поискан имунитета от главния прокурор Сотир Цацаров, са заявили, че се отказват от имунитета си.

Единствено лидерът на "Атака" Волен Сидеров не е депозирал отказ от имунитет. Той има две седмици да се откаже доброволно, след това в пленарна зала ще се гласува снемането на имунитета му.

Преди два дни Цацаров поиска имунитета на депутатите Цветан Цветанов от ГЕРБ, Волен Сидеров от "Атака", Георги Свиленски и Димитър Димитров от БСП, и на Илия Илиев от ДПС.

Имунитетът на Цветан Цветанов е поискан заради 3 наказателни производства срещу него за престъпления по служба в качеството му на министър на вътрешните работи (чл. 202, ал. 2 от НК - присвояване; чл. 285 във връзка с чл. 387, ал. 2 от НК – длъжностно престъпление, и чл. 288, предл. 2 от НК – лично укривателство).

Имунитетът на Волен Сидеров е поискан на основание внесен обвинителен акт за хулигански действия (чл. 131, ал. 2 от НК – причиняване на телесна повреда на длъжностно лице).

Имунитетът на Георги Свиленски е поискан за това, че същият е обвиняем за умишлено причинени значителни стопански щети (чл. 219, ал. 4 от НК – умишлена безстопанственост).

Имунитетът на Илия Илиев е поискан за това, че срещу него се води досъдебно производство за данъчни престъпления (чл. 255, ал. 3 от НК – укриване на данъци).

Имунитетът на Димитър Димитров е поискан за това, че същият е обвиняем за това, че противозаконно повреждане на ипотекирано имущество (чл. 216, ал. 1 от НК – унищожаване и повреждане на чужди вещи).

Цацров поиска и имунитета на Сергей Станишев, който в момента е евродепутат, срещу който се води дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация.

Главният прокурор е изпратил писмо до председателя на Европейския парламент с искане за снемане на имунитета на евродепутата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2014 в 08:08

MA4KAI KOBRA

14.11 2014 в 14:29

другаря сидеров не се чуди , просто чака оферта за да се пазари ,или чака съвета на сергейчо от брюксел . само че това правителство няма нужда от неговата подкрепа та пазарлъци няма да има, та ше трябва да си даде имунитета ! другарю сидеров , бъди поне веднъж мъж !!!

14.11 2014 в 12:44

Някой малко си в грешка когато парламента гласува сваляне на имунитет без съгласието на дадения депутат си е принудителна мярка.
А при процедурата за отнемане на имунитет никой не пита потърпевшия дали иска.
Друг е въпросът дали може да стане в нашия парламен където 70% от депутатите са престъпници. И всеки гласува против само защото утре може да поискат и неговият имунитет. Специално Сидер ага няма нужда да се притеснява, че ще му подхвърлят нещо. Той прави достатачно простотии и без да му подхвърлят улики.

14.11 2014 в 12:22

Някой - педерастко бесепарче спермоядно, господин Цветанов си е свалял имунитета винаги когато се е налагало и ах, изненада - винаги се е оказвало, че е топен от твоите другарски педерасти. Хайде обратно в кенефа да гълташ сперма и лайна

14.11 2014 в 12:09

"Физкултурника" и в миналия парламент нямаше имунитет. А иначе изказването ти е вярно, но ако смениш гроб на боп, грешка на БСП :)).

14.11 2014 в 11:46

Няма принудителна мярка за депутатски имунитет. Нали затова е имунитет. Представи си следната ситуация. Ти си депутат от парламента опозиция, гроб имат мнозинство. Скалъпват ти едни фалшиви обвинения, подхвърлят ти наркотици в колата, гласуват ти свалянето на имунитета и си пътник. Имунитета може да се свали единствено и само от собственика му. Защо мислиш физкултурника 3 години го дирят да го съдят, а той чак сега си свали имунитета? Изчака да се заметат всички доказателства, тефтерчета, ала-бала. Калашник им трябва, не махане на имунитет.

14.11 2014 в 11:41

А вещото лице кога ще го видим зад решетките? Такива престъпления трябва да имат утроена наказателна тежест + смъртно наказание в изключително тежки случаи като този.

14.11 2014 в 11:07

Професорче тази процедура се прилага в случайте когато прокуртурата поиска свалянето му по официален път и е принудителна мярка.
Осве това има възможност всеки депутат по собствена воля да се откаже от имунитета си, за да докаже невинноста си по дадени обвинения.
Един достоен човек не се налага да се крие зад имунитет, това го правят само минжитурките като Сидер ага.

14.11 2014 в 11:03

Тук не става дума за процедура, а за морал. Нещо което този организъм е доказал, че няма.
Вече започва да мирише около него и измислената му партийка на разложени политически трупове.

14.11 2014 в 10:33

Няма валидна процедура за искане и даване на "отказ от имунитет" чрез медиите.

Единствената законова възможност е НС да гласува решение за сваляне имунитет на тези народни представители.

Този въпрос беше изяснен опри подобен казус още в предходните две НС, и оттогава нищо по съответните регулации не се е променило.