Щабът на Манолова: Има ромски секции с 1000% по-голям вот за Фандъкова (видео)

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2019 в 19:04 9637 3

Вотът в ромските секции в столичните квартали "Красна поляна", "Слатина" и "Люлин" буди огромни съмнения. В "Красна поляна" вчера е имало струпване на хора между 9:00 и 11:00 часа преди обяд, а следобед не е имало движение. Имаме притеснения, че това е организиран вот.

Това заяви в щаба на Мая Манолова председателят на "Движение България на гражданите” Димитър Делчев. По думите му в една от секциите в "Красна поляна" се вижда, че има 2081 гласа за Йорданка Фандъкова, 251 за Мая Манолова, а останалите са за другите кандидати.

"Това са 1000 % по-голям вот за Фандъкова, което без организация и контрол на вота не може да стане. В секция №61, отново в "Красна поляна", се вижда, че Йорданка Фандъкова е получила 242 гласа, а Мая Манолова - 13 гласа. Другите кандидати са получили по два, три, пет или десет гласа", каза Делчев.

В секция №75 в същия район има 160 гласа за Фандъкова и 4 гласа за Манолова. Фрапантно е положението и в кварталите "Люлин и "Слатина". Това не е свободен, а организиран вот, отбеляза председателят на "Движение България на гражданите”.

Никола Вапцаров, председателят на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова за столичен кмет, обобщи,  че през изборния ден щабът е подал сигнали за над 30 нарушения на изборния процес.

Войслав Тодоров, който е в листата на "България на гражданите" и член на ИК на Манолова, добави, че концентрирано гласуване се наблюдава и в столичния кв. "Христо Ботев" в 70-та секция - с феноменалните 80 % гласували, от които 393 гласа за Фандъкова, малко над 30 гласа – за Манолова.

"В секция 76 е подобно положението - точно 343 гласа за Фандъкова и 35 гласа за Манолова. Във Филиповци 70-80 % от вота е за Фандъкова. Това се повтаря по същия начин и за районните кметове и съветниците", уточни той.

"Когато говорим за подмяна, понеже Фандъкова имаше нахалството да го каже, ето това е подмяната – подмяната на вота чрез контролиран вот и странни единомислия, стига се до такива ситуации. Подмяната е ясно на кого е", каза Тодоров, визирайки ГЕРБ.

Никола Вапцаров заяви, че нови жалби за изборни нарушения са писани през нощта и вече са над 35 - изпратени от щаба на Манолова до ОИК.

"Имаме и сигнал за недопускане на законни представители до секциите заради етническия им произход. 134-то училище, 26-та секция, са казвали на хората изобщо да не вземат бюлетината за кмет, същата тактика се е прилагала във Френската гимназия. Това е подмяна на вота. Ние сме тук за честно състезание", заяви председателят на Инициативния комитет, издигнал Манолова за кмет.

Според сигнала нераздадените бюлетини после са били попълнени и пускани в урните.

"Хората в неделя ще избират между тези, които предлагат промяна и другите, които - както се вижда от протоколите - получават предимства от ромските гласове. Очевидно ГЕРБ избраха другия подход и точно това ще разгневи демократично мислещите хора. И точно това ще ги накара да излязат да гласуват срещу кандидата, който си позволява да манипулира вота, коментира още Димитър Делчев.

Ана Вилфан, която е кандидат за общински съветник от коалиция "България на гражданите", съобщи за отказан достъп на представители на ДБГ и на Инициативния комитет на Мая Манолова.

"Представител на ОИК ни обясни, че достъп до „Арена Армеец” няма да се даде, докато не приключи конфликтът с Волен Сидеров пред залата. Едва след 23,00 ч. представител на ДБГ бе допуснат до залата, а на Инициативния комитет на Мая Манолова представителят не беше допуснат", обяви Вилфан и каза, че това е недопустимо - при положение, че представителят е притежавал всички необходими документи по закон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1811

3

Toni2019

29.10 2019 в 15:17

50% от неграмотните и 100% от ромите подкрепили Фандъкова. при 30% избирателна активност в София.

Смея да твърдя, че София е една ромска столица!

Къде сте 70% софиянски роби, защо оставихте ромите да решат вместо вас, че и им платиха с краденото от вас!

2005

2

Gownowoz Sedarov

29.10 2019 в 00:13

Еми нормално, на етническите българи които са на служба в чистотата им е обяснено, че за да продължават да работят минимум 14 дни в месеца и да получават помощите, ще трябва да направят "избора" си.

9214

1

XR4

28.10 2019 в 19:15

Абе, будали, още вашия патрон ви го е казал-"Не е важно кой как гласува.Важно е кой брои бюлетините."