Шефът на БНБ плаши Вежди Рашидов със съд

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2014 в 16:13 3721 6

Снимка: Иван Искров

Управителят на Българска народна банка (БНБ) Иван Искров заплаши със съд бившия депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Повод за това стана изявление на Рашидов пред ПИК във вторник, в което обвини Искров в това, че е получавал пари за решенията, които взема, съобщи БГНЕС.

„Иван Искров трябва да си поеме цялата отговорност за всичко, което направи и за целия миш-маш. Моята дума за Искров е - човек, който работи на държавна служба, не бива да взима. Като е взел, да си носи отговорност. Цялата му зависимост лъсна. Не го обвинявам само аз, но вече никой не се съмнява, че има зависимост", посочи Рашидов.

В официално съобщение, публикувано на сайта на БНБ, Искров призова Рашидов да представи доказателства за твърденията си за зависимости и плащания или да се извини, ако не може да представи такива.

Призовавам ви незабавно под същата форма и на същото място в агенция „ПИК” да представите доказателства за изложените от Вас твърдения за зависимости и плащания, касаещи личността Иван Искров, управител на БНБ. Ако не можете да представите такива, моля, да поднесете своите извинения относно неотговарящото на истината Ваше твърдение пред агенция „ПИК”, касаещо личността ми. В противен случай ще предприема всички необходими действия, позволени от закона с цел защита на доброто ми име, включително и по съдебен ред, се казва в писмото на Иван Искров до Рашидов.

"Убеден съм, че обществото ни има нужда от обективна истина и позоваване на категорични факти, особено когато става въпрос за институции и личности, които са начело на тях. Изразяването на лични мнения в публичното пространство, които не почиват на категорични факти са клевета и уронват репутацията и доверието в институциите. Нещо, което особено в сегашната напрегната ситуация в страната ни е прекрачващо добрия тон", пише още Искров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2014 в 17:17

Да се извинява ли? Че за какво да се извинява? И на най-незаинтересования човек е ясно, че Искров съвсем съзнателно и с умисъл иска да събори КТБ. А защо иска да я събори? Ха, г-н Искров, толкова тъп ли ви изглежда българския народ? Дори съдружникът ви Цацаров няма да може да ви помогне! Прав е Вежди! Каквото сте надробили, това ще сърбате!

17.09 2014 в 17:03

За “spirit” – само в едно не си прав – НЕ Е заради Южен поток. По-смело разсъждавай – ПОВТОРЕНИЕ на банковата криза (и финансовата) 1997 г., когато на власт дойде след банкова криза и финансов колапс на държавата НВ Иван Костов...
ТОВА Е плана, чрез затваряне на банки чрез БАНКОВА ПАНИКА прехвърляне на суми в НЕБЪЛГАРСКИ БАНКИ, предизвикване на финансов колапс на държавата И И И И Д В А Т БГСпасителите, Боко, рИформатори, протестъри и т.н. вкл. и Галя и Иво Прокопиеви, то не че те и сИга не са, де, чрез Расим Плювню, ама друга тема

17.09 2014 в 16:58

За "Пурко" - САМО ЧЕ ТОЗ НЕ Е "ЧЕРВЕН ЛАКЕЙ" , а е ГЕРБав боклук, това е истината ...
А че аферата КТБ бе организирана с цел заграбване на властта от тези, които стояха зад протестърите, и в ТОВА НЯМА СЪМНЕНИЕ...
а КАКВА Е МИЗАТА И РОЛЯТА НА ГЛАВПРОКУРОРА И МВРПикчърс за организираната на 13 юни БАНКОВА ПАНИКА в КТБ, и изтегляне на целия ликвиден ресурс от 13-20 юни на КТБ в размер на 1.3 млрд лв, пък каква е ролята на Искров да забрани ПРИЛАГАНЕТО НА чл. 33/Закона/БНБ за ликвидна подкрепа на банка поради банкова паника - може да се досещате

17.09 2014 в 16:56

От КТБ тръгна цялата дандания в държавата, заради „Южен поток“, и се стигна до оставката на Орешарски – премиерът на ДПС. Там е заровено разковничето. Чоплете в КТБ. Там, там… е раната на ГЕРБ и ДПС. И от там ще изскочат зайците.

Да се изкарат стенограмите от срещата при Плевнелиев, на която Йордан Цонев е искал „банкова ваканция“, Плевнелиев и ГЕРБ са били съгласни, а лидерът на ББЦ е мълчал по този въпрос като женски полов орган.
Питайте банкерите! Искали са затваряне на вратите на всички банки от понеделник /след срещата/. Само БСП са били твърдо против.
От стенограмите ще зависят резултатите на изборите. А, ако въпреки всичко, гласувате за ГЕРБ и ДПС, те пак ще го направят това с банките, както са го замислили. Затова Борисов и Местан повтарят като папагали, че в „България има нужда от стабилно правителство“, а първият добавя, че положението е много тревожно и не знае как ще спасят държавата.
Спасят от какво??? Няма да им пуснат еврофондовете /които бяха спрени заради ГЕРБ!/ и това Б.Б. го знае много добре. А това означава, че няма да има от къде да смучат пари чрез фирмите си от обществените поръчки.
Между другото държавните пари, които остави кабинетът „Орешарски“ наистина свършват много бързо, защото в момента се дават стотици милиони на герберските общини от бюджета, за да си довършат европейските проекти гербаджийските кметове. Защото другата година са изборите за кметове и местен парламент и ГЕРБ ще бъдат отсвирени.
А като няма пари, както се очертава, коалиция БОСТАН ще разклати валутния борд, ако дойде на власт.
Как ли? – Чрез банките.

17.09 2014 в 16:28

Снимка: Иван Искров
Той сам ли се е снимал или и фотографа така се казва???

17.09 2014 в 16:18

Тоя червен лакей няма ли кой да го махне от там?!