Шефът на БНБ плаши Вежди Рашидов със съд

OFFNews 17 септември 2014 в 16:13 4213 6

Снимка: Иван Искров

Управителят на Българска народна банка (БНБ) Иван Искров заплаши със съд бившия депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Повод за това стана изявление на Рашидов пред ПИК във вторник, в което обвини Искров в това, че е получавал пари за решенията, които взема, съобщи БГНЕС.

„Иван Искров трябва да си поеме цялата отговорност за всичко, което направи и за целия миш-маш. Моята дума за Искров е - човек, който работи на държавна служба, не бива да взима. Като е взел, да си носи отговорност. Цялата му зависимост лъсна. Не го обвинявам само аз, но вече никой не се съмнява, че има зависимост", посочи Рашидов.

В официално съобщение, публикувано на сайта на БНБ, Искров призова Рашидов да представи доказателства за твърденията си за зависимости и плащания или да се извини, ако не може да представи такива.

Призовавам ви незабавно под същата форма и на същото място в агенция „ПИК” да представите доказателства за изложените от Вас твърдения за зависимости и плащания, касаещи личността Иван Искров, управител на БНБ. Ако не можете да представите такива, моля, да поднесете своите извинения относно неотговарящото на истината Ваше твърдение пред агенция „ПИК”, касаещо личността ми. В противен случай ще предприема всички необходими действия, позволени от закона с цел защита на доброто ми име, включително и по съдебен ред, се казва в писмото на Иван Искров до Рашидов.

"Убеден съм, че обществото ни има нужда от обективна истина и позоваване на категорични факти, особено когато става въпрос за институции и личности, които са начело на тях. Изразяването на лични мнения в публичното пространство, които не почиват на категорични факти са клевета и уронват репутацията и доверието в институциите. Нещо, което особено в сегашната напрегната ситуация в страната ни е прекрачващо добрия тон", пише още Искров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови