Саркози към Борисов: Ти си най-оцеляващият български политик

ОFFNews 14 април 2015 в 21:10 4603 7

Снимка от срещата на Никола Саркози с Бойко Борисов.
Снимка от срещата на Никола Саркози с Бойко Борисов.

"Ти си най-оцеляващият български политик, поздравявам те, че положи всички усилия и успя да съставиш работещо правителство. Ти нямаш загуби, ти имаш само победи", заяви бившият президент на Франция (2007 - 2012 г.) Никола Саркози по време на срещата си с Бойко Борисов днес, 14 април, в Париж.

Премиерът е на посещение във Франция за откриването на изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” в Музея „Лувър”.

„Още когато те видях знаех, че ще станем приятели. Много обичам България. Радостен съм, че благодарение на ГЕРБ България зае полагащото й се място в Европейския съюз“, каза още Саркози.

Борисов не остана по-назад в комплиментите и поздрави Саркози за победата на неговата партия на последните местни избори във Франция.

„Добрите ни отношения и с президента Оланд, и с премиера Валс и с партията на колегата Саркози, която спечели местните избори, са шанс за България. Днешната ни среща с моя приятел Саркози дава допълнителна увереност на френския бизнес, че България е прогнозируема страна, и независимо от политическата конюнктура, сме добро място за правене на бизнес. Не случайно и всички големи компании от Франция вече пожелаха да се видим и да разговаряме за възможностите за инвестиции в нашата страна“, каза премиерът на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови