Десницата във Франция с най-добри резултати на местните избори

Националистите на Марин Льо Пен също получават повече мандати

OFFNews Последна промяна на 30 март 2015 в 07:45 2759 5

Снимка Булфото

Никола Саркози

На местните изобри във Франция партията "Съюз за народно движение" на бившия президент Никола Саркози печели между 64 и 74 департамента от общо 98, показват неокончателните резултати от втория тур.

Управляващата Социалистическа партия на президента Франсоа Оланд ще загуби между 26 и 30 департамента и ще държи не повече от 37 департамента, съобщи БГНЕС. До момента тя имаше общо 61 департамента.

Крайнодясната партия "Национален фронт" на Марин Льо Пен има 40% процентна подкрепа и значително увеличаване на местата й в местните съвети.

По думите на Саркози гласоподавателите "масово са отхвърлили политиката на (президента) Франсоа Оланд и неговото правителство".

"Днес лъжата, отрицанието и безпомощността бяха наказани", каза още бившият френски президент.

Според него изборните резултати свидетелстват за напълно очевидния отказ на избирателите да подкрепят левите сили. "Убеден съм, движението на десните в републиката ще бъде дълго и трудно, но съм убеден, че нищо няма да ги спре", подчерта Никола Саркози".

На свой ред премиерът Мануел Валс призна, че Социалистическата партия претърпя загуба на местния вот.

"Левите сили отстъпиха значително", "това е дълготрайна промяна на политическата обстановка във Франция", изтъкна премиерът.

Вторият тур показа силно подобряване на резултатите на нашето движение, коментира лидерът на френската крайнодясна партия "Национален фронт" Марин Льо Пен. Тя добави, че добрите резултати на НФ са основа за по-нататъшно движение напред. 

"Национален фронт" обяче няма да има ръководители на местните съвети.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2015 в 12:45

Изглежда, че не винаги многото рубли вършат работа, поне не и в традиционна демокрация като френската република!B

30.03 2015 в 12:45

Изглежда, че не винаги многото рубли вършат работа, поне не и в традиционна демокрация като френската република!B

30.03 2015 в 10:08

Оф нюз, уважавам ви много. Но как може да пъуснете толкова скаран със случилото се коментар. Откъде ги извадихте тези 40% за ФН. Нали ако имаха толкова щяха да отнесат кат куцо пиле домат останалите. 24,4%, трета сила, в нито един департамент а те са близо 100 нямат мнозинство. Това им е таванът на фамилната партия на "патриотите". По-точно на меките фашисти на хранилка на лилипут.ин. След 2 години на най-важните избори-президентските, мадам МариОн, това е истинското име на щерката на Жан-Мари ще го издуха окончателно. Няма да изкласи и за вторти тур. Кухата лейка дето хал хабер си няма ни от външна политика, ни от икономика, ни от финанси само отрича основните ценности на републиката. На всичкото отгоре влиза в "разцвета" на критичната. Е,и във Франция има маргинали ама чак пък толкоз много-не.
Колкото до традиционните левица и десница при тях тепърва ще се наместват нещата. Текат процеси и в двете сили. И последно, Партията на сарко не беше сама. Привлече в което няма нищо лошо широк спектър от сестрински десни партии. За разлика от социалистите които бяха изолирани.
Най-важното се случи. Но пасаран на пуделката на джуджи1.

30.03 2015 в 09:41

Много добре!

30.03 2015 в 08:16

социализма ПАК ГО ИЗДУХА