Само ГЕРБ остана да слуша Цветанов. Вотът ще се гласува в сряда

Елица Мартинова Последна промяна на 10 февруари 2014 в 19:01 2637 10

Цветан Цветанов

Снимка БГНЕС

Близо пет часа продължиха дебатите по вота на недоверие за политиката на правителството в сектор "Сигурност", който ГЕРБ внесе миналата седмица. Съдбата на кабинета ще бъде решена в сряда.

С взаимни обвинения и статистически извадки се замеряха управляващи и опозиция по време на дебатите по вота на недоверие към правителството. В защита на кабинета бяха извадени и спорни моменти от управлението на ГЕРБ.

Напрежението ескалира в последните часове на дебата, когато бившият вътрешен министър Цветан Цветанов направи заявка за изказване. Това предизвика недоволство у "Коалиция за България", ДПС и "Атака", които демонстративно напуснаха залата.

Пред съпартийците си и присъстващите министри Цветанов изчете справки и вътрешни статистики на МВР, с които да убеди парламента, че МВР е било в добри ръце при управлението на ГЕРБ. Заедно с това, Цветанов не спести и укорите към наследника си Цветлин Йовчев.

"Вие сте човекът, който ще ликвидира МВР, вие сте човекът, който с помощта на олигархията и организираната престъпност, превърнахте МВР в правоохранителна институция, която загуби доверие и това за това е доказателство последният доклад на ЕС", каза Цветанов и призова кабинета да подаде оставка.

В този момент депутатите от ГЕРБ започнаха да скандират и издигнаха листи с надпис "Оставка". Това провокира коментара на зам.-председателя на НС Мая Манолова, която заяви:

"Уважаеми колеги, тези от вас, които искат да подадат оставка, да го направят по надлежния ред, това не става с листове в пленарна зала."

За да обобщи дебата по вота на недоверие, на трибуната излезе министър-председателят Пламен Орешарски. Той коментира, че през последните часове от ГЕРБ "играят с цифри, цитати", но не представят факти.

"Попитали Хегел: Г-н Хегел, фактите не потвърждават Вашите изводи? Той шеговито отговорил: Много лошо за фактите", сравни ситуацията Орешарски.

По правилник вотът на недоверие трябва да бъде гласуван най-малко 24 часа след края на дебатите по темата. За да не се проведе гласуването в късните часове, ръководството на парламента реши да го насрочи за сряда сутрин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2014 в 21:30

О небеса, някой ми е отмъкнал дефиса, администратор във форума има джебчия.

11.02 2014 в 16:42

По-голям Българин! Пише се с тире:)))))) Сравнителна степен на прилагателните:)

11.02 2014 в 10:06

""Това предизвика недоволство у "Коалиция за България", ДПС и "Атака", които демонстративно напуснаха залата.""
Kak така е напускат залата? Нали са на работа - това им е работното място? Какво ще стане с мен, ако напусна демонстративно работното си място?

11.02 2014 в 00:24

Друга трактовка
ГРИП празнуват 2-ри февруари на 10-ти по стар стил- в Парламента забележете.

10.02 2014 в 22:39

Ето Ви трактовка - "ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА!" ЗА "управляващите" И ГНУСЕН ВАЖИ!

10.02 2014 в 21:54

Ето една друга трактовка.
Всички напуснаха залата и оставиха ГРОБ да се веселят-сами.Само се постави на тяхно място.
Така е и в живота.Доста хора симпатизират на ГЕРБ, но не достатъчно.Всички, които живеят в тази държава имат еднакви права и различни мнения.Даже и привържениците на десните партии не харесват ГЕРБ.

10.02 2014 в 21:53

Като чета коментарите, май е най-добре да преименувате сайта на OffGERB :)
Този сайт май се превръща в клуб от клуб на протестърите в клуб на агонизиращите гербаджии :)

10.02 2014 в 19:47

Смятаха, че ще смажат Цветанов. Сега започват да разбират, че е мъж и тепърва ще им стъпи на врата на задкулисниците. Затова бягат.

10.02 2014 в 19:28

КАК НЯМА ДА ОСТАНАТ САМО ГЕРБ, КОГАТО ТЕЗИ,КОИТО РАБОТЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ, ВИНОВНО НАПУСКАТ ЗАЛАТА! МАСКИТЕ НА ВЪЗМУЩЕНИЕ,ОБИДЕНИ, БОКЛУЦИ! ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ РОДИНАТА НИ ВТОРА ТУРЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10.02 2014 в 19:22

Мишоците се уплашиха и избягаха.