Само чужденци и бивш началник в КТБ в офшорките за Карадере

OFFNews Последна промяна на 24 март 2014 в 22:55 8667 29

Карадере
Проектът за хотелския комплекс в Карадере. Един от архитектите му е братът на Сергей Станишев арх. Георгий Станишев.

Офшорките, собственици на дружеството "Мадара Юръп", което ще строи гигантския комплекс в Карадере, днес обявиха в Търговския регистър физическите лица, които са акционери в тях.

В списъка, подаден от "Рейнбоу Малта" и "Рейнбоу Груп Сървисиз Лимитид" фигурират само чужденци.

Дали това са реалните собственици или са само подставени лица, сложени за камуфлаж на български капитали, няма как да се установи.

За сметка на това изглежда, че дружеството се управлява от бивш началник в Корпоративна търговска банка (КТБ).

Съветът на директорите се състои от Скот Джеймс Пъркинс и Людмил Владимиров Гачев.

В системата Daxy и в търговския регистър за Гачев няма почти никакви данни. В качено в интернет негово CV обаче пише, че е бил член на Надзорния съвет на КТБ в периода 1993-1995 г., после член на Надзорния съвет на БТК, а през 2005 - 2007 г. изпълнителен директор на "Хеброс банк" и прокурист на HVB Bank Biochim AD. Бил е член на Управителния съвет на Асоциацията на търговските банки в България.

Като член на Надзорния съвет на КТБ е проверен от Комисията по досиетата и е установено, че е агент на Четвърто управление на Държавна сигурност под името "Михаил". Ръководил го е Александър Пенев Пръвчев, който е съчетавал битието си на банкер и старши лейтенант - щатен сътрудник.

Ето списъка на английските собственици на офшорките:

Имената са напълно еднакви в ”Рейнбоу Груп Сървисиз Лимитид” (Британски Вирджински острови) и в ”Рейнбоу Малта (Холдингс) Лимитид”, със седалище Корми, Малта:

1. Франсиен Гейл Уикъм, гражданин на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, родена на 22.08.1954 г. в гр.Абърдеър

2. Юън Гейл Шорт, гражданин на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, роден на 28.07.1953г. в гр.Абърдеър

3. Найджъл Върнон Шорт, гражданин на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, роден на 06.09.1962 в гр.Абърдеър

4. Луиз Елизабет Шорт, гражданин на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, родена на 28.10.1962г. в гр.Уест Бромич

5. Марк Джон Дейвис, гражданин на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, роден на 26.07.1961г. в гр. Абърдеър

6. Сара Джанет Дейвис, гражданин на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, родена на 23.10.1966г. в гр. Дартфорд

7. Пол Райли, гражданин на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, роден на 20.10.1959 в гр.Стоктън

8. Никълъс Дейвид Гъливан, гражданин на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, роден на 14.12.1963г. в гр.Кардиф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2014 в 17:20

Дори "приятеля в правителството" вероятно с първо име Сергей няма да им помогне с тоя компрометиран проект. 7 години били инвестирали, всеки може да се досети в кои хора са инвестирали подкупите.

26.03 2014 в 15:34

Аз предлагам вместо думата "Застрояване", да се използва "Бетониране"

25.03 2014 в 21:51

Казах ли ви!? Карадере няма да се застроява! Лично министърът на ОСВ,заяви това!Тази вечер! Но покрай тези протести,правителството тихомълком действат за нов заем от 3,9 (ТРИ ЦЯЛО И ДЕВЕТ МИЛИАРДА )ЛЕВА ЗАЕМ. А може би вече е изтеглен! Oдобрен е закона за Сметната палата и ръководството и става политическо! КРАЙ НА РАЗКРИТИТЕ ДАЛАВЕРИ! Прав е Евгени Михайлов,че в момента не протестираме за много по-важни неща!

25.03 2014 в 19:30

До кога някои тука ще глупеят или се правят на наивни!!?.. Консорциумът е на Цветан Василев и руснаци зад него. Има ли дори парфюм от ДС в нещо, значи е на червените и путинките.
На кого да се обяснват схемите за гушкане на най-ценното в България?...Който не ги знае - да чете. Как така ДСК бе купена от унгарци? Кой стои зад тях - руснаци и напенци. А Фармацевфтичня завод в Дупница, който и до сега сигурно бълва амфетамини - купи го разорен ирландец, който изведнъж забогатял. После полека -лека го прехвърли през 5-6 ръце докато стигне до кого? - До руско-нашите ДС/кгб-та. А за любимите на Сидеров златни мини в Челопеч? Защо той вече не лае за национализация? - Защото се оказа, че
канадската фирма "Дънди-мънди" била руска...ама се водела собственост на канадци..Купувам се канадци на килограм и ги турям да лапат заплати и да мълчат. А Софийска вода чия е? - На мръсни английски капиталисти ли е? Това, че е собственост на видни българи подкрепени от ДС и Партията, го знаят вече и циганите. Ама шефът бил англичанин..купувам си един готин англичанин за 20 000 паунда месечна заплата и той мълчи като риба...Стига блеете като овце бе тролове.

25.03 2014 в 16:59

Бил е там, но много отдавна. Последно е работил в "Хеброс банк", така че престанете с тези поръчкови материалчета.

25.03 2014 в 15:17

Василчоооо, тоя е работил в КТБ копгато тя нито е била КТБ, а първообраза й, нито е била собственост на когото е собственост сега. Нито пък там седят държавните пари. не размивай темата от Хампарцумянската банка. Стига с тия поръчкови коментари, поръчани от Иво Прокопиев.

25.03 2014 в 11:59

работил за КГБ (ДС). КТБ беше банка на КГБ - българския клон на ВТБ и сега си е руска банка, която държи всички наши държавни пари...
руснаци т.е. КТБ, искат да стрят в Карадере.
не са англичани

25.03 2014 в 11:53

Той не е бил само началник на КТБ, ами е работил и в други банки. Или вие имате слабост към тази банка.

25.03 2014 в 11:48

По-скоро тази Гачев е човек на Хампарцумян, защото до последно е заемал позиция в "Хеброс банк", които бяха погълнати от Уникредит Булбанк. Не ме учудва това ни най-малко мен, че арменския олигарх се опитва да прави далаверки по морето.

25.03 2014 в 11:12

И къде е ползата за това че сте се разровили по-надълбоко в миналото. Прокуратурата не може да уличи в престъпления и да накаже най-явните престъпници за които се знае че са грабили Карадере. Дневник и Капитал май закачиха темата и Оффнюз като техен сателит веднага бърза да им приглася. И това е поредния опит в който някои медии се мъчат да да вдигат излишен шум и да уронват нечий престиж.