Станишев: Брат ми е само наемен работник в проекта „Карадере“

OFFNews 21 март 2014 в 20:47 9041 24

„Моят брат е архитект и участва в проекта като наемен работник и няма никакъв интерес, каза в кулоарите на парламента лидерът на БСП Сергей Станишев. Така той коментира решението на кабинета от 19 март за изграждане на курорт в местността Карадере и изявленията за връзката на арх. Георгий Станишев с проекта.

Сергей Станишев препоръча на брат си, "който го използват като боксова круша всякакви самозванци", да съди всеки, който замеси неговото име по някакъв начин, защото това, което твърдят и Яне Янев и народни представители, е лъжа.

„Ще изискваме от правителството и в този случай да бъде много стриктно и безкомпромисно на база на българското законодателство и да не се допусне застрояване в защитени територии“, добави лидерът на БСП, цитиран от „Дневник“.

Станишев заяви, че всеки път, когато възниква едно или друго напрежение, което вълнува хората, които искат да опазят българската природа, заеманата позиция е принципна и ясна. Така беше и преди няколко месеца, когато ставаше дума за "Странджа" - тогава казах, че това е и моя кауза, и кауза на Коалиция за България и няма да допуснем презастрояване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!