Сагата с БНБ продължава: Гюров качи дисертацията си във Фейсбук

Ружа Райчева 04 април 2022 в 17:00 2942 0

Снимка БГНЕС

Кандидатът на "Продължаваме промяната" за нов управител на Българската народна банка Андрей Гюров качи във Фейсбук електронно копие на дисертацията си във Виенския университет.

"С оглед новите ми обществени ангажименти, прекарването на време в социалните мрежи стана още по-трудно. Но понякога това е необходимо. Тъй като миналата седмица се повдигнаха въпроси относно моята дисертация, още в петък направих заявка към Виенския университет да ми изпратят оригинално електронно копие на работата, която е налична в библиотеката на университета", заяви Гюров в социалната мрежа.

Днес получих официалната версия и я прилагам по-долу за всеки, който би желал да я погледне и провери дали вътре има данни от 2008 година, написа народният представител.

Напрежението в управляващата коалиция около поста шеф на БНБ продължава да расте. На снощния коалиционен съвет не беше постигнато общо съгласие относно подкрепата на кандидат. Освен Гюров, има още един кандидат за управител на БНБ - финансистът от "Има такъв народ" Любомир Каримански.

По-рано днес лидерът на ИТН Слави Трифонов обвини в лъжа началника на кабинета Лена Бориславова и председателя на парламента Никола Минчев. Реакцията му е по повод изказването на Минчев, че кандидатът на управляващата коалиция е Андрей Гюров, и на думите на говорителя на кабинета "Петков" Лена Бориславова, че Каримански има съмнителни петна в биографията си и че "нова КТБ не трябва да се допуска".

В крайна сметка се очаква парламентът да избере нов гуверньор на БНБ. Най-вероятно ще се наложи това да се случи с гласове от опозицията - ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!