Коалиционна война за БНБ: Слави обвини в лъжа Никола Минчев и Лена Бориславова

OFFNews 04 април 2022 в 09:55 3995 4

Шоуменът и лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини в лъжа началника на кабинета Лена Бориславова и председателя на парламента Никола Минчев.

Във фейсбук профила си той коментира изявления на двамата представители на "Продължаваме промяната" по повод номинациите за шеф на БНБ. Кандидатите за поста на гуверньор на централната банка са Андрей Гюров от ПП и Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов. Вчера първо председателят на парламента Никола Минчев заяви, че кандидатът на управляващата коалиция е Андрей Гюров, а след това Бориславова намекна, че Каримански има съмнителни петна в биографията си и че нова КТБ не трябва да се допуска.

Думите предизвикаха остра реакция на Трифонов.

"Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на правителството Лена Бориславова заявиха, че кандидатът на управляващата коалиция за гуверньор на БНБ е Андрей Гюров. А това е лъжа - управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати. В предаването "120 минути" по bTV началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия, и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански. Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има "второ КТБ", написа лидерът на ИТН в социалната мрежа.

В същият пост бе публикуван и видео отговор на Любомир Каримански.

"Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Важно е да се направи и още едно уточнение и то е свързано с това кой има право да говори от името на коалицията, кой е упълномощен и дали има такъв човек, който да е упълномощен. Към настоящия момент на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да говори от името на коалицията, тъй като ние - "Има такъв народ", сме част от коалицията. Не ми е известно също така да е имало среща на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит", заяви Любомир Каримански.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

4

офф бее

04.04 2022 в 12:28

Смотаняци. Дългия, Късия и Плагиата...Аве, къде изчезна Плагиата? Последно чух, че на автомивка почнал работа, ама не вярвам - то там си иска работа, само с наглост не става...

2030

3

мрави

04.04 2022 в 11:15

Дългия умрял от страх, че няма да изпълни поръчката!

-240

2

редовно четящ

04.04 2022 в 11:06

ИТН беше създадена от авторите на атака, възраждане и какво беше там на бареков. Така че Славчо да не си придава твърде много важност, това не е чалга концерт!

2550

1

alfakentavur

04.04 2022 в 10:07

Недопустимо е и правителството да се меси в работата на прокуратурата, ама се случва.
Недопустимо е премиер да е човек, който нарушава конституцията и Избирателния закон, но се случи. Недопустимо е три дни преди 24 февруари този човек да казва че "не му мирише на война", а три дни след това да казва, че Украйна ще падне до няколко дни.....

 
X

Да помогнем на украинските деца!