Quantcast

Съдът решава дали да екстрадира Кобляков

Ивайло Анев Последна промяна на 10 септември 2014 в 09:23 2791 4

Николай Кобляков.

Софийският градски съд ще заседава по искането на Русия за екстрадирането на Николай Кобляков, който от месец се намира в България.

Софийският апелативен съд смекчи мярката на руснака с френско гражданство от "домашен арест" в "подписка".

Руският дисидент беше задържан у нас заради заповед за арест, издадена от Интерпол. Той е обвинен от властите в Русия в присвояване на чуждо имущество за повече от 42 милиона рубли. В началото на август той бе освободен с "подписка" след изтичане на 72-часовото му задържане, но по-късно съдът помени мярката му като го постави под домашен арест, защото сметна че има опасност Кобляков да се укрие.

Като втора инстанция днес Апелативният съд не намери убедителни доказателства за това, че Кобляков има намерение да се укрие.

Съдът трябва да се произнесе веднага по искането, като решението подлежи на съдебен контрол.

Междувременно Кобляков поиска от президента Росен Плевнелиев политическо убежище.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2014 в 12:46

Аз този човек не го познавам. Може да е свестен, може да е мошеник. Познавам българските съдии, които приличат на българските милюционери, които приличат на българските асансьорни техници, които приличат на... (добавете Вашето любимо българско съсловие).

10.09 2014 в 10:35

Започвайки следствието срещу него му било учтиво намекнато, че ако предаде 49% от бизнеса си (Senior Hotel Group) на опредлени лица (Moninot) следствието веднага ще бъде прекратено.

10.09 2014 в 10:29

Явно номерът на руските измамници е да имат френско гражданство. Да го екстрадират направо за Сибир. Там ще го научат как се мамят възрастни хора и пенсионери.

10.09 2014 в 10:08

Ще го екстрадират, разбира се. Щото Русия го е освободила от турско робство, и иначе сега щеше да е рязан, и такива като него изобщо не трябва да имат деца. И сега ще го освободи и от френско робство. И друг път пак да ходи в България, като му е толкова акъла.