Русия: Можем да обясним на Плевнелиев какво е да се нарушава въздушно пространство

OFFNews 19 ноември 2015 в 16:45 13545 31

Руски самолети не са нарушавали въздушното пространство на България. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по повод изказването на президента Росен Плевнелиев пред „Индипендънт“, според което „от кримската криза имаме 10 пъти повече нарушения от руски военни самолети“ в зоната за сигурност над Черно море.

В интервюто Плевнелиев подчерта, че това е част от хибридната война чрез директна и косвена агресия срещу западните държави. Освен това той обвини Русия в подривни действия на Балканите.

„Официално случаи на нарушения на въздушните граници на България не са зафиксирани. Можем да обясним на Плевнелиев каква е разликата между неутрално въздушно пространство над Черно море и въздушното пространство на България, което руските ВВС не са нарушавали и нямат намерение да нарушават“, подчерта Захарова.

Ако прочетете това интервю, веднага ще видите абсолютния дефицит на аргументи, навсякъде се повтарят вече използвани клишета, коментира говорителят на руското външно министерство.

Надяваме се, че политикът, който се явява президент на страна, с народа на която ни свързва многовековна дружба, ще се въздържа от такива гръмки недоказани обвинения и няма да се опитва да заразява с параноя своите избиратели, голяма част от които продължават да изпитват уважение към Русия, посочи Захарова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!