Quantcast

Плевнелиев: Русия тренира на Балканите започването на "хибридна война"

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2015 в 17:05 14184 68

Снимка Архив

Русия тренира на Балканите започването на "хибридна война", целяща дестабилизиране на цяла Европа, заявява президентът Росен Плевнелиев пред английския вестник "Индипендънт".

Плевнелиев настоява ЕС и НАТО да контрират нарастващата заплаха от руска агресия. 

Президентът обвинява Москва за многобройните кибер атаки над сайтовете на държавни институции, които блокираха страниците на няколко родни министерства, както и за нарушаването на въздушното пространство на България миналата година при анексирането на Крим.

"Това е много ефективен и сигурен начин за Русия да дестабилизира Европа - чрез Балканите и точно върху това е фокусиран Путин", заявява държавният глава, предупреждавайки западните ни съюзници, че Балканите трябва да са в центъра на европейската политика за сигурност.

Думите на Плевнелиев идват след срещата на НАТО в Букурещ в сряда, на която лидерите на 9-те членки от източна Европа, присъстващи на срещата изразиха притесненията си, че сигурността в Европа се влошава вследствие на руското "агресивно и непредвидимо" поведение.

"От 25 октомври насам интернет сайтовете на Министерския съвет, на парламента и ЦИК са атакувани масирано благодарение на безпрецедентни възможности. Малцина държави в света могат да организират подобни атаки", заявява президентът пред "Индипендънт".

Според изданието така държавният глава "посочва с пръст към президента на Русия Владимир Путин". "Има много малко страни в света, които могат да организират подобни атаки", добавя Плевнелиев и допълва, че през последната година се е увеличил десетократно броят на нахлуванията във въздушното пространство на България в Черно море от руска страна.

Президентът разкритикува също Европейските държави за изпускането на нещата извън контрол в Близкия изток и северна Африка. Той смята, че всички трябва да са нащрек за това, което се случва в Сирия, заради краха на глобалните и регионални сили, за които Владимир Путин предрича, че са част от промяната на световния ред.

По въпроса с несекващия поток от мигранти в Европа, Плевнелиев заяви, че ЕС трябва да се събере на една маса и да намери най-сетне решение, което да бъде "мирно и балансирано".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2015 в 22:17

Това е един изключително глупав и безотговорен човек. Честно казано не знам как е успял до сега в живота. Няма елементарни познания и обща култура. Предполагам, че единственото му задължение през живота е било да е мюре на някоя немска фирма в България. Учудващо е как един толкова празен и безидеен индивид може да прогресира до там, че Винету да го назначи на най-високия пост в държавата. Ние си носим срама, а децата ни ще плащат за последствията от безумията и гафовете му. Национален предател!

18.11 2015 в 20:53

Както кучето прилича на стопанина си, така лидерът е отражение на народа си. В конкретният случай - безгръбначно.

18.11 2015 в 19:08

Що си толкова тъп, Росене???Като си "Президент" защо един път не изразиш своето лично мнение ами само повтаряш това, което са ти наредили?Задай си един единствен въпрос: За 45 години какво ни даде Русия и за 26 години какво ни даде САЩ? Опитай се сам да отговориш на него без да ходиш в посолството на САЩ... Водиш народа си към гибел и национална катастрофа!!!

16.11 2015 в 19:29

Президентът Петър Стоянов бе 2000 г. в Москва. Поканил руски интелектуалци в нашето посолство и свирил на китара "Ваше благородие". Людмила Гурченко впоследствие бе споделила: "Малко преиграва, но не е професионален актьор. Българският президент е много симпатичен и добър човек.".
КОЙ преподава актьорско майсторство на сегашния президент? По Станиславски, когато цялата сцена се тресе от ръкопашен бой, не върви някой от прислугата да каже: "А пък според Дубинин аз съм лайно.". Репликата се губи в пиесата.
Целият ни континент скърби за касапницата в Париж, френски Рафали и руски Су излитат заедно в Сирия, а прислугата декларира, че Путин прецакал сайта на ЦИК. Местните избори в РБългария са несъмнено новина номер едно за света, както и за 35% от българските гласоподаватели, btw.
Как въобще проспахме това злодейство на фюрера от Кремъл?
Това не стига на прислугата, ами и сериозни обвинения към правителствата на Италия, Австрия, Гърция, Сърбия, Унгария, Словения и Хърватска.
Защо не им обявим война, че да се свърши с мъките им?
Има ли някой, който да застане зад Главнокомандващия? Не непосредствено в задните му части, а малко по-назад. Не виждам гора от ръце.
Няма такъв зашеметяващ кретен, госпожи и господа! Просто няма подобен дебил овой бели свет.:(
Благодаря Ви.

16.11 2015 в 19:05

До кога ще местим фокуса на проблемите, създавайки излишно напрежение с Русия? Такива тъпи изказвания само пречат нещата да се развиват и Европа, заедно с Русия и САЩ да седнат да направят нещо заедно за кризата в Сирия, а не да се отварят нови фронтове за каквито и да е атаки, така че нашият президент се издъни пак с това глупаво изявление. Да дойдат изборите да се маха, че не се трае вече, хора които подклаждат напрежение не са нужни.

16.11 2015 в 15:42

Троловете като видят интервю на Плевнелиев и веднага излизат от съветските си дупки!

Браво на Президента за смелостта да каже истината!

16.11 2015 в 11:14

Нищо ново, България винаги е била и е опитен полигон на руската стратегия, тактика и оръжие.

16.11 2015 в 11:13

Комунистическият номенклатурен изтърсак Роско вече стана шампион по изръстване на най-екзотичните глупости в най-неподходящото време - когато се водят разговори на 4 очи между големия батко Обама и товарищ Путин! Крайно време е големият батко да раздаде шамарите, щото като изпуснеш едно селско червено хлапе да се подмазва за "бонбонче" - после с години не мож го вкара в правия път!

16.11 2015 в 10:40

Русия е наш много опасен враг, защото повечето от българите си мислят, че не трябва да се пазят от Русия
Народът е казал: Господи, опази ме от уж приятелите, от враговете мога и сам