Quantcast

Румен Петков: Орешарски, накрая слугите получават камшик

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2014 в 10:37 6014 2

Румен Петков

"Орешарски, държиш се като дребен слуга от периода на Делян Пеевски. А слугите накрая получават камшик."

Това предупреждение отправи към премиера Пламен Орешарски Румен Петков от АБВ в 44-тото си обръщение към него.

"Многократно е ставало въпрос за хранилките, наречени бордове, за огромните заплати, които се получават там срещу вършенето на никаква работа, но осигуряването на партиен слугинаж.

В колко борда членува Георги Христозов и какво месечно възнаграждение получава?", попита Румен Петков.

Георги Христозов беше назначен в съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" и в борда на БЕХ, въпреки, че е осъждан и е с отнет достъп до класифицирана информация.

OFFNews публикува преди година разследване за съдбата на сигнал за злоупотреби и корупционни практики в ТЕЦ Марица Изток 2 с участието на шефа на държавния ТЕЦ Христозов и енергийния консултант Стефан Гамизов.

„Чувам, че премиерът сега ще направи и самостоятелно министерство на енергетиката, което ще оглави същият Георги Христозов. А това вече ще е върхът на наглостта. Назначен е на ключови места, без достъп до класифицирана информация, с осъдителна присъда.

Остава само формално да му бъде дадено в ръцете управлението на целия сектор. И за тези неща един ден премиерът ще отговаря пред прокурор”, обяви Петков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.06 2014 в 12:57

Обстоятелството, че хора като Румен Петков са доста изнервени на Орешарски, показва, че това правителство, колкото и да е слабо, не е чак толкова лошо.

02.06 2014 в 11:48

„Най-лошото нещо, което може да се случи на един социалист, е страната да бъде управлявана от социалисти, които не са му приятели”. Лудвиг фон Мизес