Румен Овчаров: Сергей Станишев искаше да става премиер

OFFNews 19 юни 2014 в 19:36 8059 8

Сергей Станишев

Сергей Станишев искаше да става премиер. Това заяви пред bTV енергийният министър от времето на Tройната коалиция Румен Овчаров.

Това доведе ДПС до категоричната позиция да заявят, че няма да има втори премиер в този парламент, което е обяснимо, особено на фона на вече разразилия се конфликт Василев – Пеевски, допълни Овчаров.

Правителството се разклати и е на път да падне донякъде заради този конфликт, посочи Овчаров.

По повод искането на софийската организация на БСП за промени в ръководството на партията Овчаров обяви, че има нужда от сериозна промяна след лошите резултати на евроизборите. Става въпрос не за симптоми, а за диагноза. БСП има нужда от сериозна промяна, която трябва да обхване цялото ръководство, коментира той.

По повод изявлението на Цветан Василев, че „Булгартабак“ се източва и парите отиват в лични сметки бившият енергиен министър посочи, че холдингът е бил забранена тема и в ГЕРБ, и в БСП по времето на Бойко Борисов. Приватизацията на „Булгартабак“ беше извършена по възможно най-непрозрачния начин с директни указания от Борисов, категоричен е той. 

Румен Овчаров припомни белия плик, който извади тогава, с предполагаем купувач - „финансов инвеститор, свързан с Делян Пеевски и Цветан Василев“.

Тогава на всички беше спусната забрана да се говори за това, макар че на всички беше ясно. Тогава само аз го казах и две мои колежки – Ани Янева и Корнелия Нинова. Имаше изрична забрана в БСП да не се рови. Връзката на Пеевски и Василев с ръководството на БСП обаче едва ли е новина за някого, каза Овчаров.

На въпроса кой е спуснал тази забрана Овчаров посочи: "Такива заповеди може да ги издава само един човек – председателят на партията". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!