Румен Гечев: Никой не е прочел присъда на кабинета "Орешарски"

OFFNews 16 юни 2014 в 19:02 3967 13

Румен Гечев, депутат от БСП.

"В момента държавните финанси се намират в добро състояние и българските граждани няма за какво да се притесняват. Бюджетът се изпълнява по план, финансовите средства се събират по план и няма база за притеснение".

Това обяви в интервю за  bTV червеният депутат Румен Гечев, който беше министър на икономиката в правителството на Жан Виденов (1995-1997).

Той смята обаче, че в междупартийните и междуличностни битки не трябва да се намесват банките и банковия сектор, каквито неща наблюдаваме в последно време.

Според него „Южен поток" ще се строи и ние така или иначе сме една малка брънка от проекта и няма как кардинално да му повлияем.

"Никой не е прочел присъдата на кабинета „Орешарски", но наблюдавайки работата на парламента в последните месеци и едва ли не треперенето дали всеки ден ще се събере кворум за започване на заседанието се видя, че така повече не може да продължава.

Българският народ беше избрал да има такъв паритет в НС и очевидно, че той трябва да се произнесе още веднъж, затова колкото по-бързо отидем към предсрочни избори толкова по-добре", заяви Румен Гечев.

По думите му в БСП са обсъждани различни дати за провеждането на предсрочен вот и столетницата продължава да настоява, че те трябва да са възможно най-скоро.

"Но това не значи, че трябва да оставяме така да се каже каруцата в коня, защото предстои работа по изглаждането на проблемите по „Южен поток", в следващите месеци предстои да се договорят условията и параметрите по споразумението с ЕС за следващия програмен период, затова избори в края на септември - началото на октомври е добра", е личното мнение на Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!