Реформаторите: Сегашното правителство прави грешките на ГЕРБ с монополите

OFFNews 20 януари 2014 в 15:54 3244 4

Мартин Димитров
Мартин Димитров

Сегашното правителство се сдружи с монополите по същия начин, по който ГЕРБ, и ще плати същата цена, обяви Мартин Димитров от гражданския съвет на Реформаторския блок.

Според Димитров кабинетът на Племен Орешарски не се е поучил от протестите през февруари миналата година, довели до падането на кабинета на ГЕРБ.

"Същите непрозрачни сметки, просто имахме късмет досега да е топло времето. Утре идва застудяване, а с него - високи и непрозрачни сметки", предупреди Димитров.

Той напомни, че реформаторите отдавна са предложили мерки за борба с монополите, но нито една от тях не е приложена.

"Темата дори не е в дневния ред на правителството и парламента. Ако се реализира един мащабен проект за енергийна ефективност, хората ще разберат, че не им трябва нито АЕЦ "Белене", нито друг подобен мегаломански проект", коментира Димитров.

По негови изчисления едно домакинство в панелен апартамент може да свали сметката си с до 50%, ако сложи топлоизолация и смени вертикалните щрангове за топлата вода. В повечето страни това ставало с помощта на европейски средства - малка сума от държавата и съвсем малка от домакинствата.

"Каквото правеше ГЕРБ, това прави и сегашното правителство, даже и по-лошо. Дълговете стават все по-големи и всички ще ги плащаме. Не смятаме, че правителството може да си смени стратегията. Единственото, което може да направи, е да подаде оставка", обобщи реформаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!