Реформаторите: Kакви ядрени централи без дебати в обществото?

Последна промяна на 24 ноември 2013 в 18:04 4114 11

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев

 

Остри коментари от партиите в Реформаторския блок предизвика изказването на енергийния министър Драгомир Стойнев за строеж на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“ с американска технология.

"Посещението на министър Драгомир Стойнев в САЩ беше изненада за мен и това не е добре, защото не можеш да изненадваш нацията накъде върви енергетиката на страната", коментира днес лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева в Ямбол. По думите й БСП водят непрозрачна политика и обществото не е информирано за намеренията на левицата, които често са разнопосочни. „За първи път аз чувам човек от БСП, министър в случая, да каже, че американските реактори са най-безопасните и на най-високо технологично ниво. За какво им беше 20 и няколко години тази битка за две стари руски фабрики за ток? За да могат да кажат след 20 и няколко години да кажат, че най-напредничевата технология е на Запад. Добро утро, знаем“, каза Кунева. 

Строителството на ядрена централа е невъзможно без дебати в обществото, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. „Ако отговорите са удовлетворителни ние спокойно можем и да подкрепим, но да се подкрепи подобен проект без дебат, защото някой отишъл във Вашингтон и решил да се подмаже, не е възможно“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.11 2013 в 14:16

++++

25.11 2013 в 10:20

Ъмм, това в коя държава е било, че не разбрах :) ?

25.11 2013 в 09:58

Радан е нацелил десетката - отишъл е да се подмаже някой в САЩ, след като мосад откриха зверската издънка, че ДПС са замесени в атентата в Сарафово.

25.11 2013 в 09:22

Тези от правителството отново показват, че живеят в друго време и не разбират какво искат гражданите от тях. Хората искат публични дебати за решенията в държавата, а те не обявят предварително дори особено важни решения като това да се дебатира за нов ядрен реактор ... Сигурно си въобразяват, че като са отишли в САЩ, а не в Русия, това е достатъчно. Не е.

24.11 2013 в 23:59

Имам чувството че даже и не знаят за какво иде реч, да бяха изиграли поне една игричка от сорта на SimCity и май повече щеше да им се изясни как се прави икономика, ако този които упарвлява не създаде условия да се прави бизнес и хората да живеят нормално, а се прави само на бизнесмен (написах "се прави" защото да прелапаш едни пари за себе си, не означава че правиш бизнес) нищо не излиза.

24.11 2013 в 23:38

Имаше референдум, който не постигна предвиденото в закона количество гласоподаватели за да е меродавен да се правят каквито и да е изводи от него. Понеже надхвърли с 1% критичните 20% гласоподаватели, въпросът (отново според закона, а не според някоя червена гнида) се отнесе в Народното събрание, което реши, грабителското дългогодишно малоумие АЕЦ Белене да не се строи.
Понимаеш товарищ?

24.11 2013 в 22:39

Имаше общонационален референдум за ядрената енергетика, на който народ гласува "ЗА" развитието на ядрената енергетика. Или вече са забравили?

24.11 2013 в 21:40

Категорично не желая държавата да прави каквито и да е "инвестиции", бизнес и пр. Крайно време е да се разбере - това не й е работата! Тя не може да печели никога! Тя може само да преразпределя. Пазарът определя кой да печели, кой да губи. Държавата не може да играе и от двете страни - да е едновременно и търговеца, и клиента. Това е безумие. Държавата си има сектори - образование, правосъдие, здравеопазване, социални дейности, инфраструктура. Да създава условия за бизнес - да, но да се опитва да прави бизнес - това е фундаментална грешка. Плаща за това цялата икономика - върви на криво, расте хилава и накрая се чупи.

24.11 2013 в 19:35

Също така искам да допълня, че министър Столайнев си заслужи голямо уважение в спин партията. Защото докато се дупи на мадър Раша прави музикални работи на американците. Това го може само истински политически гей виртуоз! Министър Столайнев президент!

Фор мадър Раша бичес.!.

24.11 2013 в 19:27

Мигленче на редовната гей среща между мен министър Вагинин и министър Столайнев решихме че обществото освен строежа ва белене иска и строеж на седми блок в Козлодуй. Разбира се ще има много наши консултантски фирми с които да се консултираме предварително. Всички които не искат строеж са платени соросоиди и тяхното мнение не ни интересува.

Фор мадър Раша бичес.!.