Реформаторите: Kакви ядрени централи без дебати в обществото?

OFFNews 24 ноември 2013 в 18:04 5289 11

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев

 

Остри коментари от партиите в Реформаторския блок предизвика изказването на енергийния министър Драгомир Стойнев за строеж на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“ с американска технология.

"Посещението на министър Драгомир Стойнев в САЩ беше изненада за мен и това не е добре, защото не можеш да изненадваш нацията накъде върви енергетиката на страната", коментира днес лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева в Ямбол. По думите й БСП водят непрозрачна политика и обществото не е информирано за намеренията на левицата, които често са разнопосочни. „За първи път аз чувам човек от БСП, министър в случая, да каже, че американските реактори са най-безопасните и на най-високо технологично ниво. За какво им беше 20 и няколко години тази битка за две стари руски фабрики за ток? За да могат да кажат след 20 и няколко години да кажат, че най-напредничевата технология е на Запад. Добро утро, знаем“, каза Кунева. 

Строителството на ядрена централа е невъзможно без дебати в обществото, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. „Ако отговорите са удовлетворителни ние спокойно можем и да подкрепим, но да се подкрепи подобен проект без дебат, защото някой отишъл във Вашингтон и решил да се подмаже, не е възможно“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!