Реформаторите и ГЕРБ ухажват ПФ за подкрепа, тристранна среща днес в 14 ч.

Нели Чолашка 05 ноември 2014 в 10:34 5382 6

Снимка Сергей Антонов

Патриотичният фронт на първия кръг от преговори.

Радан Кънев посети стаята на парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) в парламента и на излизане обяви, че това е била неофициална среща и предстоят официални разговори.

"Ще има официална среща, на която трябва да се стигне до мнозинство, тук не говорим за отстъпки, говорим за възможността в бъдещия парламент да има мнозинство зад правителство, което като структура и персонален състав е доста напреднало", уточни Кънев.

Той предполага, че срещата ще се състои днес. Радан Кънев не вижда нищо тревожно в текстовете, за които настояват от ПФ.

Късно вечерта вчера от ПФ обявиха, че няма да подкрепят правителството, договорено вчера от ГЕРБ и Реформаторския блок, защото в програмата им за управление не виждат основни приоритети на патриотичния фронт.

Тази сутрин съпредседателят на партията Валери Симеонов уточни и кои са приоритетите, от които няма да отстъпят:

- Ангажимент за промяна в Изборния кодекс, например за ограничаване на вота от страни извън ЕС;

- Ангажимент за пълна ревизия в енергетиката, която според Симеонов би дала възможност за понижаване на цената на тока;

- ПФ настоява и за ограничаване на "незаконните емигранти" и за завършване на оградата на границата с Турция по цялото й протежение";

- Спиране на изсичането на горите;

- Одит и ревизия в енергетиката с цел замразяване на цената на тока, изваждане на светло на всички енергийни мафиоти и евентуално даже намаляване цената на тока;

- Мерки срещу растящата битова престъпност, от която страдат огромни райони на държавата и съответно увеличаване на правомощията за самозащита;

- Изграждането на ограда по цялото протежение на границата с Турция;

- Ограниченията за детски добавки за над 3 деца.

Малко след Радан Кънев в стаята на Патриотичния фронт влязоха Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, които заедно с Цецка Цачева водеха повечето преговори по съставяне на правителството.

Тристранната среща между ГЕРБ, РБ и ПФ ще се състои в 14 ч. в парламента, обяви Менда Стоянова. Първо срещата ще еэдвустранна - ГЕРБ и ПФ, а после ще стане тристранна, уточни Стоянова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!