Quantcast

Валери Симеонов обяви защо ПФ не подкрепя кабинета

ОFFNews Последна промяна на 05 ноември 2014 в 07:31 19514 32

Валери Симеонов
Валери Симеонов

Патриотичният фронт е взел решение да не подкрепя втория кабинет на Бойко Борисов, защото в програмната декларация на ГЕРБ и РФ не присъстват основни искания на националистите.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изброи в сутрешния блок на Нова тв кои са те:

- Няма ангажимент за промяна в Изборния кодекс, например за ограничаване на вота от страни извън ЕС;

- Отсъства ангажимент за пълна ревизия в енергетиката, която според Симеонов би дала възможност за понижаване на цената на тока;

- ПФ настоява и за ограничаване на "незаконните емигранти" и за завършване на оградата на границата с Турция по цялото й протежение";

- Спиране на изсичането на горите и др.

От 3-4 години не съм разговарял лично с Бойко Борисов, каза още Симеонов.

Решението да не подкрепи правителството Фронтът обяви в 22 ч снощи. То дойде неочаквано, след като бъдещите коалиционни партньори ГЕРБ и РБ обявиха, че са на финалната права от преговорите.

По-късно в парламента той уточни, че ако бъде поканен отново на преговори, ще участва, но от друга страна доверието му към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се стопявало.

Той допълни и приоритетите, на които Патриотичният фронт много държи:

- Одит и ревизия в енергетиката с цел замразяване на цената на тока, изваждане на светло на всички енергийни мафиоти и евентуално даже намаляване цената на тока;

- Мерки срещу растящата битова престъпност, от която страдат огромни райони на държавата и съответно увеличаване на правомощията за самозащита;

- Изграждането на ограда по цялото протежение на границата с Турция;

- Ограниченията за детски добавки за над 3 деца.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2014 в 14:12

До Безпартийна - няма как да доведе до повишаване цената на тока - всеки човек, който се интересува, следи и знае от къде идва високата цена на електроенергията е наясно, че има възможност за намаление!

05.11 2014 в 16:04

Всичките им приоритети започват уж добре, но свършват абсурдно. Например - одит в енергетиката, чудесно, тя плаче за това. Но да искаш одит, който да доведе до снижаване на цената, звучи абсурдно, след като още не си го направил. Ами ако доведе до повишаване?

05.11 2014 в 13:52

споделям това, за семейните надбавки за деца - то не е тяхна идея, но само те посмяха да го изразят явно. а и, както го е казал Конфуций, не е важно дали котката е черна или бяла, важното е да лови мишки!
така при запазване на общия бюджет по това перо, семейните добавки за първите три деца биха се увеличили съществено. само нека не се пропуска - всичко това е функция с образованието на децата. за какво им е помощ на такива родители, които нямат желание децата им да са образовани ? също като тези, които искат да отглеждат деца на кило. с други думи - и в двата случая се приема, че са в състояние да ги издържат сами.

05.11 2014 в 11:57

Бойко на, два пъти за година и половина УЖ печели изборите и два пъти не може да състави правителство. Първия път сам се отказа, а сега се опитва, но не му се получават нещата. A не се получават защото обещанията, които даде на началниците си в САЩ, когато беше в командировка, преди няколко месеца, не съвпадат с интересите на българския народ.

05.11 2014 в 11:33

Стози турчин който сложиха да е министър на културата на България явно продължават потурчване на морал и ценности по идея на дпс

05.11 2014 в 11:28

Евалата. Тези неща които искате са задължителни. Не отстъпвайте и можете да ме спечелите като избирател

05.11 2014 в 10:45

Валери, Валери-Винкела, това ли ти подшушна Путин?
Заедно с ДПС да саботирате формирането на българско правителство, да си помагате двечките като две сестрички.

05.11 2014 в 10:44

Я поредния изнудвач се появи.

Като му гледам физиомутрата и ехидната усмивчица, хич не се е загрижил за България а за собствения си джоб!

05.11 2014 в 10:30

Пацо, никой до момента не се добрал до официална информация какви пенсии по болест, както ги наричаш ти се изплащат, разбити по пера!
С една такава разбивка гръцкият финансов министър уволни 1270 лекари. Отделно стана ясно, че да речем на Занте (о-в Закинтос) 62% от населението е... сляпо или полусляпо.
Не мога да разбера защо тази информация се крие толкова усърдно?

И пак повтарям, ще гласувам за всеки който гарантира прилагането на точни такива мерки. Не изискват никакви или минимални промени (като тази - без помощи за 3+деца!)

05.11 2014 в 10:21

Бойче, връщай мандата, да го дават, да си правят коалиция БСП+ДПС+НФСБ+АБВ+ББЦ, явно това е по-добрия вариант за България (на циганите).

Мирише ми на сняг, но ми мирише и на избори !