Разводът във ВСС и бракът по сметка на болниците влизат в парламента

OFFNews 14 май 2015 в 07:40 2645 0

Снимка БГНЕС

Промените в Конституцията и здравната реформа ще занимават депутатите днес. Консултациите между политическите партии за окончателните предложения за промени в основния закон продължават. 

ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ съгласуват измененията, които да доведат до реформа на съдебната системата. Управляващите искат да се раздели Висшият съдебен съвет на две колегии и да се съкрати мандатът му. Предстои да се създаде и временна парламентарна комисия, която да одобри промените. 

Здравната комсия в НС пък ще слуша министър Петър Москов за сливането на лечебни заведения и ползите от това за пациенти и лекари.

Според министъра сливането няма да обедини клиничните звена, а само техните администрации. Вчера здравното министерство отвори процедура за обединяване на администрацията на девет столични болници. Те ще бъдат включени в Гражданско дружество, което предстои да бъде регистрирано.

Реформата на здравния министър стана повод ДПС да обмисля вот на недоверие. Премиерът Бойко Борисов помоли движението за кредит на доверие още седмица и увери, че Москов ще представи реформата в таблици и цифри. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови