Борисов: Дайте още седмица толеранс на Москов

Нели Чолашка 13 май 2015 в 12:41 6748 5

Моля ви да проявим още малко търпение и кредит на доверие към министър Москов (Петър Москов, министър на здравеопазването), макар че в парламента е мода първият вот на недоверие, което и да е правителство, да е на тема здравеопазване.

За това призова премиерът Бойко Борисов по време на традиционния блицконтрол в отговор на въпрос на Тунчер Кърджалиев от ДПС за "псевдореформите" в сферата на здравеопазването.

Кърджалиев предупреди Борисов, че провалът на здравния министър ще е провал на за Москов, а за цялото правителство.

Борисов обяви, че ще започне отзад напред и напомни, че парите за здравеопазване се увеличават непрекъснато през последните години, а качеството на услугите - не, както и че в предишния мандат е сменил четирима министри на здравеопазването. Никой не се е справил.

"Само за последните 4-5 години в здравеопазването са се изляли 12-13-14 млрд. лв. - огромни суми, и би трябвало с качеството на услугата да няма никакви проблеми", коментира министър-председателят.

По думите му Петър Москов и екипът му са на път да направят нещо много смислено и да решат проблемите в сектора.

Той напомни, че проблемите са и в лекарствената политика и с дълговете на болниците, и с обществените поръчки.

"Рязко ми се разминава и моята представа, че от една страна болници, които непрекъснато се оплакват от липса на финансиране, всъщност държат по банките милиони. Някак си държиш пари за лихва, а в същото време отиваш да се оплакваш, че нямаш пари", даде пример Бойко Борисов.

Той обеща до 7-10 дни здравният министър да представи "схема и таблички" как ще изглежда реформата в здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!