Разпитаха Петя Аврамова и Николай Нанков за строежа на ''Хемус''

OFFNews 09 ноември 2021 в 19:20 3675 2

Бившите министри на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова и Николай Нанков са разпитани за строежа на автомагистрала "Хемус". 

Аврамова и Нанков дадоха показания в ГД "Национална полиция" във връзка с нарушения при строителството на магистралата. С тях беше адвокат Менко Менков. Бившите ресорни министри прекараха над един час в сградата на полицията.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че "хората на Радев викат на разпит Петя Аврамова и Николай Нанков, за да си правят предизборна пропаганда". Той попита защо двамата не са призовани по надлежния ред в понеделника след изборите.

В края на миналата седмица министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че над 60 млн. лв. от авансово платените средства за строежа на лот 5 на АМ "Хемус" са преведени на кухи фирми, а след това изтеглени в торби и чанти.

На излизане от полицията Аврамова заяви, че до 12 май, когато е била министър, не е получила сигнал от нито една структура на МРРБ, че "има нещо, което се строи в разрез със закона". Тя обясни, че дава за втори път обяснения на втора държавна структура - ГД "Национална полиция" и Националната следствена служба. 

"Никой не може да открие логиката защо точно днес - четири дни преди изборите, да са извикани в полицията", каза Нанков. По думите му сигналът, подаден от служебния регионален министър Виолета Комитова, е половин страница. Според Нанков се цели да се свалят гласове от ГЕРБ с подобни внушения и спекулации. 

Бившият министър обясни още, че и инхаус поръчките са законови. 

Адвокат Менков пък заяви, че твърденията на Комитова са "едно хвърчащо листче". Той допълни, че целта е клиентите му да напуснат предизборните си кампании 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1807

2

ponti

09.11 2021 в 20:57

Този арогантен съсел все още си мисли, че ще мине метър. Баба Петя като й гледам физиономията вече усеща, че е в л-ната до брадичката и няма на какво да стъпи. Скоро ще настъпи един преломен момент, когато всеки ще се спасява поединично и ще започне река от показания. Цв. Василев ще се върне триумфално, делото КТБ ще излезе от архива. Пеевски пъвроначално ще се крие зад имунитета, но мисля няма да е за дълго и ще стане ма-за-ло.. време е.

1807

1

ponti

09.11 2021 в 20:53

Този арогантен съсел все още си мисли, че ще мине метър. Баба Петя като й гледам физиономията вече усеща, че е в л-ната до брадичката и няма на какво да стъпи.