''Размерът на размаханото оръжие е обратен на достойнството на размахващия''

OFFNews 06 юни 2022 в 13:12 4499 2

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Твърдят, че размерите на размаханото оръжие били обратнопропорционални на достойнството на размахващия. Представителите на путиновия режим отдавна копаят дъното, но трябва да признаем, че "размахването" на ядрена ракета показва тотална липса на каквото и да било достойнство.

Това написа днес във Фейсбук депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев по повод заплахата за атака с ядрено оръжие по България, отправена от директора на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин. Поводът за реакцията на бившия руски вицепремиер е отказът на България да предостави въздушен коридор на правителствен самолет на руския външен министър Сергей Лавров.

По-късно днес Министерството на външните работи на България обяви, че не е предоставило дипломатическо разрешение за изпълнение на руски полети над българска територия, в съответствие със санкционните режими на Европейския съюз срещу Русия.

Ето и целия текст на публикацията на Мирчев:

"И не знам как така се получава, че българите хем си позволяваме да не пускаме Лавров да прелети през българското въздушно пространство, хем сме били “страхливи”. Шефът на Роскосмос и бивш вицепремиер Рогозин явно е поизгубил логиката, опиянен от представата как праща ракети насам-натам, за да дисциплинира държавите, позволяващи си да имат суверенитет.

Истината е, че путиновият режим сам се докара дотам Европа да затвори въздушното си пространство за полетите им. Сам се изолира от съвременния свят. Не са му виновни нито българите, нито румънците, нито черногорците или шведите. И има една война, която путиновият режим вече е изгубил - войната с отминаващото време.

С всеки изминал ден те все повече се превръщат в отломка от едно минало, към което Европа просто няма да се върне."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

2

ваксиниран

06.06 2022 в 14:38

Пълни нещастници.

2099

1

Mateevk

06.06 2022 в 13:22

Да, добре изведена обратно пропорционална зависимост!