Прокопиев: Сливането на медии и съдебна власт е уродливо формирование

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2014 в 08:34 6274 32

Иво Прокопиев

За първи път чувам, че има сигнали срещу мен от Делян Пеевски. Досега знаех, че те са подавани от г-н Бареков. Фиксацията на Пеевски върху мен е откакто излезе първата статия за него и Цветан Василев в „Капитал”. Това е от 16 април 2010 г. От тогава за мен са изписани хиляди глупости и лъжи в техните медии.

Това коментира пред Нова телевизия бизнесменът Иво Прокопиев. Той отговори на твърденията на Делян Пеевски от вчера, че е има подадени сигнали срещу бизнесмена, но по тях не е работено. 

"Аз нямам конфликт нито с Пеевски, нито с Василев. Не познавам Делян Пеевски, не съм го виждал никога и не искам и да го виждам. В този смисъл това не е личен конфликт, а принципен", допълни Прокопиев.

"Ние устойчиво показваме, че сливането на медии и съдебна власт е едно уродливо формирование, което клати цялата държава, защото е хванало в едни и същи ръце институции, които са призвани да се контролират взаимно", коментира още бизнесменът.

"Една такава пирамида започва да се срива от собствената си тежест, когато основата й спре да расте. България в един момент се оказа много малко място, за да може това огромно животно да се храни с ресурсите й", каза още Иво Прокопиев.

"И Пеевски, и Василев не разбраха, че с разрушаването на институциите в България, те всъщност режат клона, на който стоят. Ако институциите са по този начин подчинени на политическата корупция, всъщност у нас няма нормална бизнес среда и всичките активи, които са изкупили, не им вършат никаква работа, защото няма на кого да ги продадат", на мнение е бизнесменът.

Според Прокопиев отговорността за Кооперативна търговска банка (КТБ) е на политическите партии, които са хранили този феномен и са го подкрепяли с действията си. По думите му оттук нататък би следвало да се промени системата.

"Въпросът е да няма повече КТБ схеми, защото в момента наблюдаваме опити за реконструкция на модела от страна на всеки участник в този сценарий", допълни Прокопиев.

На въпрос има ли опасност за финансовата стабилност на страната ни, той заяви, че БНБ трябва да се намеси в казуса с КТБ, а Комисията за финансов надзор в казуса с "Булгартабак".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2014 в 16:30

Наистина!
Под тази статия се изсипаха много лайна от 'троловете' на Пеевски-КТБ.
Аз не им викам 'тролове', а орки :)
И не са много, а максимум 2-3 ма.
Пишат под различни никове, но стилистиката ги издава.
Това е целта: подмяна на реалността, набиване в масовото съзнание на 'опорни точки'.Брутални лъжи.
Мисля, че си губят времето.

17.06 2014 в 13:30

Val, не, сега е по-зле :) ако преди е имало малко коментари, то сега не се допуска да има друг коментар, това е най-манипулативната медия от всички, а Прокопиев седнал да се обяснява другите колко са лоши, след като дава мило и драго да очерня банкера, сега се прави едва ли не,че няма нищо общо с него и е страничен наблюдател.

17.06 2014 в 12:30

Гледайте ги колко патетични са.... Държавата загива, кораба потъва а те само се карат кой да държи кормилото. Колко далече ще стигнат? За 25 години крадене нищо вече не остана. даже и хора и те продължават да искат да крадат и хунтата на края се скара защотото няма вече какво да краде.

17.06 2014 в 12:19

Навремето във форумите на Капитал, Дневник имаше много контролирани, поръчани коментари (тогава още не се наричаха тролове), те поставиха началото на това явление, поне такова усещане имах и напуснах техните форуми (затова казвам "навремето", може все още да е така).

17.06 2014 в 12:12

Как винаги се прави на света вода.

17.06 2014 в 12:10

Наистина прилича на мощна атака от тролове, не че питая добри чувства към Прокопиев

17.06 2014 в 11:53

той за уродливи истории да не говори, неговия бизнес и далавери по принцип са уродливи

17.06 2014 в 11:51

Ей, много трол, много нещо...

17.06 2014 в 11:33

Прокопиев в любимата Нова телевизия, той нямал бил нищо общо с тоя конфликт, все едно не знаем общите опорни точки с ПМ. Разградският червенобузко е другата страна на монетата Пеевски. Чак толкова късопаметни не са хората, относно неговите подвизви - политически, бизнес, медийни...

17.06 2014 в 11:20

Уродливо формирование е и сливането на президентската институция с медиите. Само мога да гадая какво чудо щеше да е ако президента имаше малко повече правомощия. Прокопиев щеше да коли и да беси в държавата.