Андрей Райчев: Ние сме пред война, тя все още е студена

Иво Инджев: Русия е фашистка държава

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2015 в 11:28 7234 52

Военният конфликт в Украйна и позицията на България в критичната ситуация противопостави в ефира на Нова телевизия социолога Андрей Райчев и журналиста Иво Инджев.

Иво Инджев се застъпи за тезата, че в случая агресията идва от Русия, след като анексира Крим към Руската федерация. Социологът Андрей Райчев пък бе категоричен, че България е пред война, макар все още да се намираме във фаза на студени действия.

„Ние сме пред война. Тя все още е във фаза на студени действия. Големите сили все още говорят за пари, което за мен е успокояващо. Темата е обаче кой ще помага на Украйна, след като нещата се успокоят", коментира военния конфликт  социологът Андрей Райчев.

"Има и още нещо. За Запада е трудно да работят на два фронта – единият за Русия, а другият за „Ислямска държава”. В случая Европа се раздели на две части. Всичко това обаче е добре за Америка, защото случващото се е далеч от тях. Страната ни води удивителна политика в това отношение. В това разделение на Европа - на истерична, проруска и неутрална част, България зае две позиции, като хитрата сврака с двата крака", смята социологът.

"Ако балансиращата инициатива на Ангела Меркел и Франсоа Оланд не успее, ще се стигне до много тежко изостряне на ситуацията. Истината е, че Европа се изложи в решаването на проблема в Украйна. Това показа, че степента на федерализация е много ниска. Не беше работа на Меркел и Оланд да решават кризата в Украйна и да бъдат арбитър в отношенията между Москва и Киев", категоричен е социологът.

На противоположна теза застана Иво Инджев.

"Няма по-фашистка държава от Русия. Там се приемат закони, които отнемат права на пълноценни хора. Владимир Путин сложи на картата на позора най-голямата държава в света", коментира от своя страна журналистът.

"Не бива да се слушат опорните точки на Кремъл, украинските сепаратисти са анексирали част от Русия, САЩ били лоши, защото Нюланд раздавала бисквитки на Майдана. Защо се забравя факта, че Путин раздаде огромни пари на Янукович, за да остане на власт и продаде на сепаратистите огромни количества оръжие. Путин постави на картата на позора най-голямата държава в света. Преди поне Русия имаше съюзници, а сега кои са съюзниците на Путин", попита риторично журналистът.

Иво Инджев бе категоричен, че агресията на Путин едва ли ще остане само на територията на Украйна. Той се бори за подкрепата на своето население – 80% го подкрепят. Война обаче на този етап не е възможна. Ние сме се върнали към студената война. Едва ли има друга държава, която отделя 21% от бюджета си за въоръжаване, след като руската икономика напълно се е сринала, посочи още Иво Инджев. Журналистът изтъкна, че Русия се превъоражава най-активно и припомни, че през 2008 г. нещо подобно на това, което става Украйна, се е случило и в Грузия.

Според социолога Андрей Райчев грешката на Владимир Путин е анекса за Крим. С този ход Русия си е докарала единствено нетърпимост от страна на Европа и САЩ. Престъпно било и деянието да бъде поддържан гнилият режим на Янукович, който съвсем закономерно беше свален. Според него военните фактори тук са два – Русия и САЩ. Но единствените, които имат изгода да тлее конфликта в Украйна – това са американците.

На САЩ е изгодна тази история. Те са далеч от Русия, тя произвежда любимия им враг и затруднява Европа. А за Русия е важно да спре решението на НАТО да влезе в Украйна – това е опасност за Русия, която тя по никакъв начин не би искала да се случи, коментира Райчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2015 в 15:12

Кънчо, веднъж те предупредихме да внимаваш в наратива

12.02 2015 в 15:06

"Сок от целина", нещо имаш ли да ми кажеш педевраст смотан?
Възпалени са ти криптите на Моргагни ли? Как е дефекацията? Като изнасилване...
Та шибам в безмозъчния двойник!


---------- JE SUIS KANCHO!


Усмихнат гъз,„;))))“ отнася се и за теб.

12.02 2015 в 14:20

Екземплеара "кънчо путкадеров", както сам се нарекъл, щото кат го видял комшията и рекъл:
"бря, същи майчичко на майка си путката одрал в сурат" е като бездомно куче, помияр, маха с опашка, гледа с влажни очи, иска внимание, вдига предни лапи, кляка, мърда с опашка, скимти, вие. Чуди се към кого да се присламчи. Ту "мило", ту вулгарности разни блудкави. Иска внимание, но е помияр като поведение. Иначе като форумна личност е прост, скучен, досаден, незабележим и за да бъде забелязан - прави маймунджилъци. Или е младеж чекиджия от селско училище или пенсионер-самотник от малко градче. Изказа му е такъв.

12.02 2015 в 13:37

Мило... на теб п*тето, а на стария таралясник, дето само плюсове++ му цъкам, г*за ще дера :)))))))

11.02 2015 в 21:06

Прегръщай, Полковнико, прегръщай -жена съм :)))

11.02 2015 в 19:16

виждам хора, чиято словесност чета с кеф и чиито позиции макар и различни уважавам. старий професор, форумен приятел - с негово разрешение - и "станчева" която ми иде да прегърна ( и ако е наистина жена, дано). ОБАЧЕ опитах се да се върна неколкократно към горното писание със снимката на Райчев Тук хванат прекрасно в момент на екстатичен гърч и подобява една телевизионна врачка, редовно я показват по "господари на ефира". Тук, да направя едно отклонение, тез лекенца от "...ефира", никога не се дърлят с Райчев - така талантливо, макар и пестеливо уподобен единствено от позамръкналия Лафазанов.

Но, да се върнем към темата, ако може да се нарече така, словесния магданоз на Райчев.
Опитах се - ей така обективно, с прочистен мозък да схвана тезата му и установих, че той е един bot!! Бот бе, от мрежова компютърна игра. Помощен играч, неетична хватка, понякога се хваща по еднообразните му действия и автоматизирани реакции.
Професоре, ти май беше съученик с Визата, ако не е напушена в момента, мое ли я помолиш да му тури един електрошок в тиквата, да видим няма ли да щракне нещо и да се отвори скрито чекмедже от към гърба му. Много несвързани неща говори тоз бе!!!
Ако е човек - другото обяснение е главата му да е пълна с топки за голф. Ето пример, анализирайте: "Ние сме пред война. Тя все още е във фаза на студени действия(???). Големите сили все още говорят за пари(???), което за мен е успокояващо(???). Темата е обаче кой ще помага на Украйна, след като нещата се успокоят(???)".

По надолу, обаче се получава срив в кода,, или муха каца някъде в платката и леко но ВИДИМО излиза от релси!
Ето!:"... "Европа се раздели на ДВЕ части"
...и веднага, enter^^new string^*..?@
..."това разделение на Европа - на истерична, проруска и неутрална част" (T-Т–ТРИ ЧАСТИ, РЕМАРКАТА МОЯ:))
Следва ВЕДНАГА - : "България зае ДВЕ(!?!?!) позиции, като хитрата сврака с двата крака", смята социологът.
Значи заложена е неизпълним код - двата крака на България ("хитра сврака") да стъпи с "два крака" на три места. Щото ако да е хитрата сврака с двата крака в ЕДИН капан - към коя от двете-трите части е релевантен капана?
И ето - от ушите на райчев започва леко да излиза пушек, получава тетаничен гърч, пръстите му се свиват, както забелязва наблюдарелната и симпатична "станчева" програмата временно е в рестарт, райчев минава в режим "умен, прозорлив", но е използван енджина на "супер марио": от по старите версии - и върти очи леко мучи, направо едно "нинтендо" (NINTENDO) от деветдесетте))

На този може и да са му забучили в тиквата някакъв вид компилатор транскомпилатор,казвам ви! и от време на време щрака привидно свързани - но всъщност налудни логически секвестри. Казвам ви!! Този Райчев не е у ред! ПО вероятно е да е УРЕД:)
Верно, то да си социолог или магистратурчин акъл много не се иска, достатъчно е да имач здрави бъбреци за да не се напикаш докато дрънкаш с часове в сутрешните обедни и вечерни нескончаеми студиа, макар че съм чувал, че Диков, например си имал един буркан под масата а Вучков пък страдал защото не можел да пикае пред хора по време на рекламите. Но туй са други теми.
Аз, моя въпрос с такива серсеми като Райчев съм го решил, да ви кажа. Понеже си шия панталони само по поръчка - или при Caraceni в Милано или William Fioravanti в Ню Йорк и съм си поръчал и няколко чифта с по три самнтиметра по широки крачоли - като видя (СЛУЧАЙНО!) безгръбначния Бойко Василев или (ОЩЕ ПО СЛУЧАЙНО!) "Tанцуващия" Райчев - да мое си го преместя от единия крачол в другия без да го барам. Освен това - продължавам да нося зелени чорапи - цвят "ирландски мъх" - "Genuine Pashmina Cashmere Tabi Socks" . Жалко че не мое се вмиришат като едновремешните - да замерям с тях телевизора - кога видя горните! пу! пу!

11.02 2015 в 17:24

Тия двамата дето печелят от словоблудство не ми се коментират

11.02 2015 в 17:00Алън Дълес е 5-ят директор на ЦРУ (1953-1961) и ръководител на американските тайни служби в Европа по време на Втората световна война. През 1945-та година той пише една изповед, на която тогава никой не е обърнал особено внимание. Днес тези думи изплуват от миналото и се превръщат в едно от най-страшните пророчества за света. Вижте ги.

„Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората.Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние н
Прогнозата, която разтърси света

езабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост.

В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им скимне да правят.Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.

Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове.

Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгнем духовните корени на болшевизма, ще опошляваме и унищожаваме основите на родната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето това ние ще направим.“

11.02 2015 в 16:45

Tоя отпадък Iнджев кой му плаща, я да си каже?

11.02 2015 в 14:53

Добре бе професоре, няма да се препираме. Аз също ти казах, че решението по нейния процес ще бъде политическо. Но за разлика от теб, аз смятам, ч е тя също има вина участвайки като "доброволец" в частен наци-отряд. Сега дали лично е издевателствала на пленените, нямам преки доказателства, само разкази на очевидци. интересно ще е да се види нивото на обществено довери към въпросните потърпевши. Все пак протойереят е местен човек. Хората там го познават. Нека те кажат що за човек е и може ли да му се вярва. Разбира се има теоретична вероятност да е обикновен пияница или украинския вариант на "баба гуси"... но засега само гадаем.
А иначе за измъчвани пленници не ми се вярва да го отричаш?

А, и онова говедце, моят "сок от целина" така да се каже нещо много ти е набрал. :) Време е да го поканим на кафе май, виж "Близо 3 млрд. лв. е бюджетът на новата Програма за развитие на селските райони" в новините.