Радев показа хората от екипа си (снимки)

Юлиан Христов 22 януари 2017 в 13:33 41552 13

Снимка Сергей Антонов/offnews/

Хората, които ще са част от екипа на президента Румен Радев, присъстваха днес на церемонията по сдаването на властта в Гербовата зала на президентството.

Сред тях бяха журналистът Иво Христов, чието име е спрягано за началник на кабинета, Елена Йончева, която ще е най-вероятният прессекретар, както и полковник Димитър Стоянов, за когото се знае, че ще бъде главен секретар. На церемонията присъстваха и проф. Емилия Друмева, която се очаква да оглави правния екип на президента и Деница Златева от БСП, която ще бъде най-вероятният външнополитически съветник. 

Бившият кмет на с Труд Николай Копринков. Неговото име е спрягано за секретар по регионална политика. 

Сред хората от екипа на президента ще бъде и Надя Младенова, която е член на Националния съвет на БСП. Младенова работеше в екипа на евродепутата и сега вицепрезидент Илияна Йотова, а в правителството на Пламен Орешарски беше началник на кабинета на министъра на образованието Анелия Клисарова.

В интервю за националната телевизия Радев заяви, че ще разчита на експерти за служебното правителство, което ще назначи. Той беше категоричен, че няма да иззема функциите на премиер и няма да се бърка в работата на който и да е кабинет.

Искам това да бъде едно ефективно правителство, което да преведе България в тези наистина няколко трудни месеца до следващото легитимно избрано правителство. Затова ще разчитам на експерти. Трябва да е ясно, че служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство, каза той пред БНТ. 

Той заяви, че има с кого да се посъветва за правителството и приема като голям плюс това, че не е политически обременен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

10

Стринка Минка

22.01 2017 в 23:05

И сеседето бяха в началото така. С пуловерчетата, ма после да видиш.
Като рекох пуловерчета та се сетих, едни тарикати от 24часа я изработили, написали биографията на Радев преди нея.
А бяхме социалисти остана на един гол Станишев и Тони Блеър.

77927

9

El Commandante

22.01 2017 в 21:27

Ми е тая с полата и тъмносивия костюм, виж ква е мощна.

Иначе си прав, прасеца е в голяма степен въпрос на генетика и се "прави" изключително трудно, неслучайно топ културисти, които обаче са с тънки кости и природно фина структура като Флекс Уилър си слагат там импланти.

6469

5

Halo

22.01 2017 в 18:38

Прав си, ама не уточни, че нейната функция е да ги набива в задника на бившата на Гоце!

77927

4

El Commandante

22.01 2017 в 17:00

Екстра са си бе!
Особено тая с прасеца като на римски пехотинец, Не я знам коя е, но ми се вижда идеално подготвена да раздава мощни шутове.