Радев обяснява какво е искал да каже с твърдението ''Украйна настоява да води тази война''

OFFNews 15 юли 2023 в 19:35 9751 8

Румен Радев

Снимка БГНЕС

Румен Радев

Прессекретариатът на президента Румен Радев разпространи позиция, в която разяснява какво е искал да каже държавният глава с думите си, че "Украйна настоява да води тази война", имайки предвид нападнатата от Русия миналия февруари държава.

Премиерът: Кога нашият президент има свое мнение – когато е подкрепял Украйна или когато повтаря руски опорки?

В разяснението се казва:

"Позицията на държавния глава Румен Радев, че конфликтът между Русия и Украйна няма военно решение, е известна. Всеки ден от тази война води до жертви и разрушения, които не са в интерес не само на Русия и Украйна, а имат и тежки икономически, социални и политически последици за цяла Европа.

Захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък.

Затова президентът Румен Радев счита, че дълг не само на пряко участващите във военните действия, а и на международната общност, е да положат системни усилия за деескалация и преустановяване на военните действия и търсене на реално мирно решение със средствата на дипломацията, основано на принципите и договореностите в рамките на ООН и международното право".

Дъно! Позор! Срам! - коментарите след изказването на Радев

Позицията като че ли не хвърля светлина върху шокиращото изказване, предизвикало и остра реакция от посолството на Украйна в България. Днес то призова войната да не бъде използвана за предизборни цели.

По-скоро се разяснява втората част от казаното от президента - че накрая сметката ще я плаща цяла Европа, но не това предизвика скандала.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1246

    11

    БотоксПутю

    16.07 2023 в 22:11

    Искал е да каже това, което каза. И по-скоро това, което са му написали да наизусти и да се изцепи под пилона. Мизерник!

    3655

    9

    ImBlack

    16.07 2023 в 14:37

    Ако на Радев му се налага да обяснява "какво е искал да каже", не е подходящ за длъжността, която заема.
    Без това се разбра много добре, какво си мисли, което обикновено е повече от казаното.
    Радев е предател, обслужващ интересите на фашистката хунта на КГБ в Кремъл.
    Издигнат е от Нинова по нареждане на генерал-лейтенант от КГБ Леонид Решетников. Радев служи на държава, която ни е обявила и действа срещу нас като враг.

    1000

    7

    Kokoshkov

    16.07 2023 в 09:22

    Твърде много му се насъбраха фразите за, които да се обяснява. "Крим е руски"; "Украйна настоява да води тази война"; "Не сме военен склад на Украйна" ........ До кога другарю, до кога?

    22553

    6

    dolivo

    16.07 2023 в 01:39

    да, да обясни, че то изречението не е 4-5 думи с ясно значение.

    Хубаво да омаже така

    9342

    4

    Анализи

    15.07 2023 в 22:57

    Един президент трябва да знае какво говори, защото това, което каза Радев е страшно: Полша иска тази война - Адолф Хитлер 1939 г. Приликата е страшна, дори и Радев да си мисли, че говори друго. А Юлиус Фучик, блестящ журналист-комунист е написал "Хора бдете".

    -11

    3

    bat.galin

    15.07 2023 в 22:44

    1. барни ръбъла
    2. байхуй
    3, льотчика
    а каква е вашата класация за най-тъп избранник ?

    2550

    2

    alfakentavur

    15.07 2023 в 19:59

    Тази позиция НИЩО не казва. Ако Резидентът беше шофирал пиян и беше блъснал човек, все едно Резиденството да излезе с позиция, в която казва, че Резидентът винаги държи волана с две ръце, че тъй като тежи 120 кила една малка ракия не го напива и че неведнъж е казвал, че не трябва да шофираш, ако си пил.

    Сещам се за "Фондацията" на Азимов. Там имаше... а сега де - война или конфликт или специална военна операция между Империята и колониите, които се бореха за независимост. Или нещо такова.
    Разбраха се бунтовниците да приемат пратеник на Империята. Дойде някакъв префърцунен аристократ и два дена се среща с кой ли не и говори с кой ли не.
    Но в това бъдеще имаха техника, с която анализираха какво казват хората. За тези два дни на този пратеник му бяха записали всяка дума, всеки разговор.
    Пуснаха ги през машината и....
    Се оказа, че за 48 чака и десетки срещи и разговори този хитрец не им е казал абсолютно НИЩО.

    Тук виждаме същото в умален мащаб :)
     
    X

    Историите на Иво Иванов