Радев: Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война

Президентът отново използва риториката на Възраждане. "Управляващите нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции", каза той

OFFNews 14 юли 2023 в 12:56 11961 40

Румен Радев

Снимка БГНЕС

Румен Радев

Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война, сметката се плаща от цяла Европа. Тази война има много измерения, не само военно, а и икономическо, социално, политическо. Тя е заплаха и риск за цяла Европа.

Това заяви президентът Румен Радев след откриването на събора на народното творчество "Рожен" по повод отминалата среща на върха на НАТО във Вилнюс, на която присъства не той, а премиерът Николай Денков.

Според него управляващите се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност.

"Напротив. Този конфликт се задълбочава, жертвите стават повече, колкото повече оръжие поглъща, толкова повече загинали хора, разрушения ще има", каза още Радев.

Държавният глава заяви и че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея.

Радев попита трябвало ли е големите държави членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да сменят позицията си.

"Помните, точно заради тази разумна позиция те яростно се нахвърлиха с критики срещу мен миналата година", каза още държавният глава.

Той попита дали България трябва да чака освен министъра на отбраната на Великобритания, който заяви, че не може страната му да бъде склад за въоръжените сили на Украйна, да чакаме и други министри на отбраната да го кажат, за да спрат нашите управляващи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на чужда армия.

"За съжаление, точно в такива критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции", обясни той, като отново влезе в риториката на партия "Възраждане".

Че "управляващите нямат собствено мнение и позиции", е теза, многократно повтаряна от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Не за първи път президентът заговаря като Костадинов. 

В началото на седмицата държавният глава заяви, че чужди посолства определяли политиката и че референдум за приемане на еврото след 2043 г. трябва да има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12315

40

denislav

18.07 2023 в 06:16

ОффНюз, сменете снимката над статията и махнете тоя цирей от лицето на Левски!
Моля ви!

9347

39

Анализи

14.07 2023 в 23:10

Този нещастник иска да спре просперитета на България, той не е български президент, той работи против интересите на България, той вече се превръща в национален предател. Нека на неговата съвест лежат хилядите убити включително и деца украинци. Според него те са си виновни, че Руси ги е нападнала. Срам за горда България.

1000

38

Минал Заминал

14.07 2023 в 22:13

Дрънкаш сега, а когато те попитаха ще дадеш ли бг територия на путлер, ако сме на мястото на украйна, само мир да е - мълчеше и мигаше като пред гундяев ! Пръдня в гащи си ти, нищожество ! Чак сега се развони !

910

37

бай Падежко

14.07 2023 в 21:46

Не дай Боже, някой да нападне България! Миролюбивият ни "главнокомандващ", щи го покани на раздумка с хляб и сол...

910

36

бай Падежко

14.07 2023 в 21:21

Хората му казват в прав текст, че Киев няма да преговаря с Москва, докато руските войски са на украинска територия.
След това - преговори за размера на репарациите!
На "мислителя", който мислил със "собствената си глава" искрино му пожелавам, при подобна ситуация, да преговатя докато разбойника му е в къщата! И нека не забравя, че има Господ.

318

35

Valioka

14.07 2023 в 21:21

Отново искам да напомня на тези, които подведени от ПП гласуваха за Радефф - излъгаха ви като наивни хюмнета... Помнете го това и мислете следващия път като гласувате. Очевидно и Киро и Асен се подведоха, но това не ви оправдава вас, които уж можете да мислите и сте стари пушки... МИСЛЕТЕ!!! Никога не гласувайте за нищо произхождащо от редиците на БСП, НИКОГА...

4500

34

pehoko

14.07 2023 в 21:18

Румен Радев е национален предател!

-1100

33

qwertz

14.07 2023 в 19:29

"колкото повече оръжие поглъща, толкова повече загинали хора, разрушения ще има", каза още Радев."

Е*ати поета! Типичен бантускот. Отивай да ги биеш с гол г*з бе Г*з!

"Тиквьо Тиквов: И нас да ни стрелят с тежка артилерия, и аз ще хвана нанякъде"

Къде ги намирате тези? Че дажи си ги избирате!
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

870

32

Constanza

14.07 2023 в 19:11

С такъв главнокомандващ врагове не ни трябват.

3714

31

GB

14.07 2023 в 18:22

"... Украйна настоява да води тази война, сметката се плаща от цяла Европа..."


____________________________________________

Дано не се налага на България да е нападната и унищожавана от агресор, а разни "президентващи и главнокомандващи" да ни обвиняват, че настояваме да водим война срещу нашественика!
 
X

Да помогнем на украинските деца!