Радан Кънев: Шефът на Пътната агенция ще "изгори"

OFFNews 14 март 2016 в 09:32 6637 6

Радан Кънев: Шефът на Пътната агенция ще

„Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров ще "изгори" заради нередни обществени поръчки”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на ДСБ Радан Кънев. Коментарът му беше направен по повод акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата, проведена на 9 и 10 март

Тогава е задържана служителка на дружеството "Агромах", която опитала да изнесе в сак 1 млн. евро.

„Започнаха обиски в конкретни фирми и тези обиски ще доведат до Агенция „Пътна инфраструктура” и тогава ще видим дали върху хората на Бойко Борисов и Делян Пеевски в Пътната агенция има чадър в прокуратурата или няма”, каза още Радан Кънев.

Кънев коментира, че партията му остава основният опонент на премиера Борисов. По думите му ГЕРБ имат мнозинство в парламент "и с Ковачки, и с Патиротичния фронт, и с "Атака", а също и с ДПС и БСП. Единствената, според него, политическа алтернатива е около Гражданския съвет на Реформаторския блок и ДСБ. 

"Десница трябва да има, реформаторска линия трябва да има, преди всичко съдебна реформа и политическа сила, която да отговори на повече от 70% от българите", каза Кънев. Той обясни, че под натиск на опозицията са постигнати сериозни пробиви - обществените поръчки, Комисията за защита на конкуренцията и картела при горивата. 

"Въпросът за огледалото е въпросът на реформаторската опозиция в България. За поръчките се тръгна с лафа – те са редовни, ама аз ги спирам, защото съм готин и защото витаят съмнения. Ние от първия момент имаме съмнения, че те са нагласени. Борисов всеки път се доближава до позицията на РБ", коментира Кънев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша