Радан Кънев: Реформите задължително включват лустрация

Ивайло Анев Последна промяна на 14 ноември 2014 в 15:02 7264 27

Това, че вещото лице Стефан Бенчев, от което откраднаха тефтерчетата на Филип Златанов, е щатен служител на управление VI на Държавна сигурност (ДС) показва, че реформите задължително включват в се бе си силен елемент на лустрация на служителите на ДС.

Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

По думите му този тефтер и разследването по него, е много сериозна материя във връзка със сериозни злоупотреби с власт.

„Ако става дума за битово престъпление, поставяме въпроси от технически характер. Ако става дума за умишлено отнемане на това веществено доказателство от вещо лице, става дума за пробив в националната сигурност на България”, заяви Кънев и добави, че е имало публикации, че тефтерчето ще изчезне, много преди това да се случи.

Кънев допълни, че ако не е битов проблемът, става дума за пробив в националната сигурност и връзката с принадлежността на службите с държавна сигурност не са за подигравка. "Този тефтер, разследването по него, е много сериозна материя във връзка със сериозни злоупотреби с власт”, подчерта Кънев.

Той обяви, че без сериозна реформа и работещи ДАНС, МВР и прокуратура, резултат няма да има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2014 в 12:23

++++++++++

15.11 2014 в 10:56

Горкия Радан! Когато спомена думата ЛУСТРАЦИЯ, залата притихна, а зад него шефа на МВРО излъчваше неустоимо желание да го тресне с протоколите по главата. Само един единствен депутат изръкопляска, а взелите думата по-късно игнорираха изявлението, сякаш не е било...

15.11 2014 в 05:26

ТОВА, С ЛУСТРАЦИЯТА -ДОБРЕ, ОТЛИЧНО ДАЖЕ! НО СЪС СТРАШНА ТЕЖЕСТ ОСТАВА ДА ВИСИ СЛЕДНОТО! ЗАЩО МИРИЗЛИВИЯ ДРАГАЛЕВСКИ ЛАБОРАНТ И ПЕШО РОГОНОСЕЦА, ИЗВЕСТЕН КАТО ПЕШО КОНЯ Я ПРОПУСНАХА! Т. НАР. ДЕСНИ ДЪЛЖАТ И ЕДИН ИСКРЕН И СМИСЛЕН ОТГОВОР - КАК И ЗАЩО СЛОЖИХА НАЧЕЛО НА ВЪНШНОТО РАЗУЗНАВАНЕ ЕДИН ПУДЕЛ, ЕДНА БОЛОНКА, ЕДИН КОКЕР-ШПАНЬОЛ С КОПРИНЕНИ ЧОРАПКИ И ДВУСМИСЛЕНА СЕКСУАЛНОСТ - ОНОВА ЛЕКЕ ОТ ВАРНА ДИМО ГЯУРОВ - НАЙ, ПОВТАРЯМ, НАЙ ЯРОСТНИЯ ПРОТИВНИК НА ОТВАРЯНЕ НА ДОСИЕТАТА И ПОСЛЕДВАЩИ, ЕСТЕСТВЕНО АКО НЕ ЛУСТРАЦИЯ - ПОНЕ ПУБЛИЧЕН ОСТРАКИЗЪМ! ДО КАТО НЕ СЕ ДАДЕ ОТГОВОР НА ТОЗИ ВЪПРОС, ДО КАТО НЕ СЕ ДАДЕ ОТГОВОР КАК И ЗАЩО ЖДРЕЛЮ ЖМУЛЕВ ПРЕЗИДЕНТОПОДОБНО ЧУЧЕЛО, ОБИЖДАНО И УНИЖАВАНО МНОГОКРАТНО ОТ ГЕОРГИ МАРКОВ ИЗВЕДНЪЖ РЕШАВА ДА ГО ПРАВИ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ И ДОКАТО СЪЩИЯ ПРЕЗИДЕНТОИД НЕ КАЖЕ КАКВО СА СИ ГОВОРИЛИ И В КАКВО ГО Е СЪВЕТВАЛ МИТЬО ГЕСТАПОТО - НА ВСИЧКО ЩЕ ТЕЖИ СЯНКАТА И СЪМНЕНИЕТО, ЧЕ НЕЩАТА СА САМО В СФЕРАТА НА ОПЕРЕТАТА И БУРЛЕСКАТА! А, да! И нещо друго! Сатрапа Живков беше дал чин майор от УБО на обслужващата го мед. сестра Младенова, а Ждрелю за един миг направи едно шафьорче с криминални прояви - Креснички полковник от УБО, а Пешо Рогоносеца направи пуделчето Гяуров от войник кашавар - Генерал!!! Ето ръката на ДС, ето дистанционното с което тайни и неразкрити фактори командват дистанционно Костов, Желев, Стоянов и цялата СДС-клоака!

15.11 2014 в 00:01

"Аз съм човек, който ...":))) С това и започват всяко второ изречение флизьорките и санитарките в мазето на болницата. Които по моите мерки, са верно пример за мощен интелект, да:))
Погледнах три поста - видях какво ти е мнението. Сам си го прочел, и сам си го научил от някоя партийна паметка на пропагандатора, това вярвам. Не си направих труда да обърна внимание от кои си. Това е принципно без значение - по времето на цялото партийно събрание, вие не споменахте нито една идея. Само двете стандартни шамански заклинания на пещерния антикомунизъм, и крясъците на едните срещу вожда на другите, и обратно.
Явно няма и къде другаде да си говорите, освен в притурката на вестника. Значи и на партийни събрания не ви викат, а? Мамка и, и сиромашия.
Няма да доживеете и до конгреса си, изглежда. Не се и учудвам - тия неща са нормални за нулите. Тъй де - празни глави - празна партия.

14.11 2014 в 20:48

Най-много пари от бюджета отделяме за МВР за да могат да гепят тефтерчета докато си сменят гуми. Това и в нискобюджетен филм щяха да кажат, че е слаб сценарии. Едно време това щяхме да го превърнем във виц за мутра и полицай, но днес ние сме във вица и той е много по-смешен и жалък.

14.11 2014 в 20:13

Хващам се на бас,че нито Радан нито някой друг от избраните от която и да е партия ще предложи лустрация на всички щатни БКП,ДКПС,БЗНС,профсъюзи,ДС служители и агенти.Тези паразити имат трудов стаж в служба на режим обявен за престъпен през 2000 година.Част от тях са пенсионери и видни бизнесмени.В управлението на страната сега са настанени синовете и внуците им в законодателна,съдебна и изпълнителна власти.Както са се отнесли с децата и внуците на "враговете на народа" осъдени от "народния съд",така трябва да се отнесат сега и с тях.

14.11 2014 в 19:14

@Стефан, защо се държиш като ощипан? Пусни си Канал 1 и ще видиш....Евгения Живкова. Сега, NOW, 2014,11,14!!!!!Това докога ще продължава? Скоро питах един румънец, къде са децата на Чаушеску. Той ме изгледа неразбиращо. НИКОЙ В СВЕТА НЕ ПРОЯВЯВА ТАКАВА НАГЛОСТ, КАТО БГ-КОМУНЕТАТА И БГ-ЧЕНГЕТАТА. Тези, които ни направиха живота тъжен, които ни окрадоха, а някои направо ги пратиха в отвъдното, точно тези червени изроди ни гледат от телевизора. И ни поучават. БЕЗКРАЙНА НАГЛОСТ.Колкото по-бързо тези пиявици бъдат натикани на тясно място, толкова по-бързо нещата в България ще добият нормални измерения. В противен случай ще живеем живота на хамстера.

14.11 2014 в 19:09

Стефченце сладко, за твое голямо учудване нямам съпартийци. Разбираш ли, аз съм от оня тип хора, дето не са като тебе и себеподобните ти и мнението си го изграждат сами, а не им се спуска под формата на опорни точки на събрания или по мейла ;)

14.11 2014 в 18:48

Хайдеее и този започна песента на Ал. Лилов и другите покръстители на БКП в БСП, които за да спасят кожата издигнаха пред себе си щита ДС. По това познавам родните политици дали имат намерение да направят нещо за България или работят само за кариерата си, или умственият им багаж не отговаря на мераците да управляват цяла държава. Жалко, Радан Кънев ми беше симпатичен, дори след заверата му с ББ.

14.11 2014 в 18:17

Самолетче, айде ако обичаш да фамилиарничищ със съпартийците си, не помня да съм ти разрешавал с мене.
Колкото до мозъчната диария - разбирам какво значи термина, като чета сега протокола на това партийно събрание. От което схващам и проблемите на ръбестите. Нищо изненадващо, прочее, нито интересно.
Но от твоето заявление се убеждавам, че примерът ми е подходящ. Философия, която определя живота на човечеството вече сто години е достатъчно важно нещо, но не нейното обсъждане или изучаване, е проблемът, който стои пред тоя парламент. Та няма и защо там да се говори за това, вместо да се занимава с ядовете на нещастния народ, за което и му плащат.