Quantcast

Кънев: ДПС сега щеше да управлява, ако не бяхме подкрепили Борисов

OFFNews Последна промяна на 10 ноември 2014 в 15:19 6374 4

Снимка Пресцентър РБ

Радан Кънев във Варна

"Ако не бяхме се съгласили Бойко Борисов да е премиер, сега ДПС щеше да е в правителството."

Това каза пред варненската организация на ДСБ в неделя съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Единствено нашата неуморна работа предотврати този сценарий и не мога да не отлича персонално Петър Москов и Найден Зеленогорски, които положиха неимоверни усилия в тази посока", допълни Кънев.

Според него основният приоритет пред коалицията ще бъде изпълнен - изваждането на ДПС и БСП от изпълнителната власт.

Радан Кънев призна, че все още не са водени разговори с ГЕРБ относно механизма на смяна на политическите назначения, като областни управители, шефове на агенции и държавни ведомства, тъй като тези рокади не били заложени в коалиционното споразумение между двете формации.

Кънев бе категоричен, че правителството е дясноцентристко и като такова категорично ще отстоява западната ориентация на страната.

"Неслучайно Ивайло Калфин не поема външнополитически ресор", мотивира се Радан Кънев.

Той допълни, че като депутат от листата във Варна ще направи всичко възможно тръбата на "Южен поток" да не влиза на Паша дере, но призна че това трудно може да се осъществи.

„Остава си нашето мнение, че минаването на тръбата по южните граници на община Варна е изключително проблемно за развитието на града. Варна няма друга посока за развитие освен южната. Разполагането на компресорна станция и тръбопровод по южната граница на общината всъщност поставя това развитие под много голяма въпрос, да не кажа, че направо го затваря, и оставя градът в днешните му граници", изтъкна депутатът.

Според него въпреки направените замервания, остава и проблемът с шумовото замърсяване за живеещите наблизо.

„Ще бъде грехота и много лош знак, ако правителство, в което най-голяма група са варненските депутати, не се грижи достатъчно за Варна и региона". Така съпредседателят на РБ коментира избирането на варненски депутати за министри. Според него от ускорено решаване се нуждае проблемът със свлачищата в северната част на община Варна, тъй като по въпроса се вършело много малко или нищо.

Като варненски депутат, Радан Кънев вече започна обиколка из региона. Едно от първите му посещения след изборите е било в Дългопол, където РБ регистрира много сериозен резултат. Кънев се ангажира с разрешаване на най-наболелите въпроси там, свързани с плана за земеразделяне и недостига на училищни автобуси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2014 в 16:49

преди година и нещо, индивидът Едвин Сугарев, точно с тази цел създаде едно "движение 22" и след това обясняваше колко прости сме били, че не сме подкрепили тиквата.

сега - Радан Кънев ни казва същото , ама с днешна дата : другата страна на плачинката, с една дума.

а аз все си мисля, че не ние сме простите, ама като гледам изборните резултати - си заслужаваме да се ебават с нас всякакви пълководци...

10.11 2014 в 16:44

много си тъп радане щом мислиш нас останалите за толкова тъпи и ако случайно не знаеш ДПС както и всички метастази на БКП - ДС отново са във властта, в т.ч. РБ радане, радане, за такива устати тарикати като тебе, кой къде ви хване, за скомина на гейчо европееца!

10.11 2014 в 16:42

(Pan troglodytes) е вид примат от семейството на човекоподобните (Hominidae)... ама е и сополив.

Май е и насран, ма няма как да се докаже.

10.11 2014 в 15:59

Аз пък искам да знам, когато другарят Асен-Карчо Генов ще бъде назначен за заместник на другаря Рашидов в чудното му министерство. Все пак, цигането е не само известен софийски артизан, творящ хай-арт чрез интелектуални клизми върху паметници, но и положи толкова труд като ръководител на трупата на дансwithme. Сега, след като любимият му "баце" отново е на власт, трябва да получи и пост, отговарящ на високото му образование в специалност "декоратор на гаванки" от ромското училище.