Кънев: Натискът за назначения е огромен

OFFNews 12 ноември 2014 в 10:14 5770 20

След съставянето на правителството бях на обиколка из страната, за да се срещна със структури на ДСБ и избиратели. Веднага прави впечатление, че огромният натиск за назначения и директният корупционен натиск са огромни, заяви пред БНТ Радан Кънев.

Не е да не съм го знаел, но по съвсем друг начин човек го усеща, когато е пряко върху него. Казано с други думи - търсят те хора, които са се облагодетелствали от властта и са участвали в схеми, търсят те различни видове посредници. Цялата тази мрежа, която е обрасла около властта десетилетия наред в България, много лесно се пренасочва от едни управляващи към други, каза лидерът на ДСБ.

Широката основа на новото управление показва, че върху него са съсредоточени много надежди – и на десни, и на леви, и на патриоти, а и на всички българи, които очакват нещо по-добро от новото правителство, отбеляза лидерът на ДСБ и поясни:

“Много е лесно тези надежди да бъдат съсипани. И без друго на изборите се показа, че доверието на българите е малко и разпръснато между различни формации – никой няма достатъчно, за да поеме цялата отговорност върху себе си. Удари върху това доверие могат да бъдат нанесени с партизанщина и назначения на хора без качества по партийна линия и с продължаване на кражбите.”

Лидерът на ДСБ защити назначението на неговия колега в Реформаторския блок и лидер на СДС Божидар Лукарски за икономически министър.

"За България е необичайно да се назначи министър на икономиката без икономическо образование. Божидар Лукарски обаче е прав, че в Западна Европа това е нормална практика", коментира Радан Кънев.

Не знам дали изчезването на тефтерчето на Филип Златанов съвпада с началото на правителството случайно, но е адски тревожно. То е показателно за състоянието на съдебната система, защото никога не изчезват доказателствата за обир на магазин, например, каза лидерът на ДСБ.

Той заяви, че изчезването на тефтера е “диагноза за начина, по който от много години се упражнява властта в България”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!