Quantcast

Кънев: Натискът за назначения е огромен

OFFNews Последна промяна на 12 ноември 2014 в 10:14 5058 20

След съставянето на правителството бях на обиколка из страната, за да се срещна със структури на ДСБ и избиратели. Веднага прави впечатление, че огромният натиск за назначения и директният корупционен натиск са огромни, заяви пред БНТ Радан Кънев.

Не е да не съм го знаел, но по съвсем друг начин човек го усеща, когато е пряко върху него. Казано с други думи - търсят те хора, които са се облагодетелствали от властта и са участвали в схеми, търсят те различни видове посредници. Цялата тази мрежа, която е обрасла около властта десетилетия наред в България, много лесно се пренасочва от едни управляващи към други, каза лидерът на ДСБ.

Широката основа на новото управление показва, че върху него са съсредоточени много надежди – и на десни, и на леви, и на патриоти, а и на всички българи, които очакват нещо по-добро от новото правителство, отбеляза лидерът на ДСБ и поясни:

“Много е лесно тези надежди да бъдат съсипани. И без друго на изборите се показа, че доверието на българите е малко и разпръснато между различни формации – никой няма достатъчно, за да поеме цялата отговорност върху себе си. Удари върху това доверие могат да бъдат нанесени с партизанщина и назначения на хора без качества по партийна линия и с продължаване на кражбите.”

Лидерът на ДСБ защити назначението на неговия колега в Реформаторския блок и лидер на СДС Божидар Лукарски за икономически министър.

"За България е необичайно да се назначи министър на икономиката без икономическо образование. Божидар Лукарски обаче е прав, че в Западна Европа това е нормална практика", коментира Радан Кънев.

Не знам дали изчезването на тефтерчето на Филип Златанов съвпада с началото на правителството случайно, но е адски тревожно. То е показателно за състоянието на съдебната система, защото никога не изчезват доказателствата за обир на магазин, например, каза лидерът на ДСБ.

Той заяви, че изчезването на тефтера е “диагноза за начина, по който от много години се упражнява властта в България”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2014 в 22:43

Костов, имам впечатление базиращо се на точни данни, че сприхавия Дармадан Кънев "бавно и полека" е готов да стане Радан КУНЕВ. Дъртата брамтия е налазила Кънев и май ще се окаже по голяма "лаборантка". Май ЩЕ стане - "гласуваш за Борисов - Получаваш Костов, коалираш се с КЪнев - получаваш КУнев:))))" Туй е то: "в десния публичен дом всичко е позволено!" ...Както и в ляво, прочее. Да не се окаже след годинка "десния избирател" в София да реве "Само ДПС" - "най българската партия:):):):):):):)"

12.11 2014 в 18:20

Офф,др.информационен сайт:17.43ч.-нов самозапалил се в Койнаре!70%изгарания,пред очите на жена си,бремена в 8-ми мес.Безработен.Очевадни симптоми на шизофрения,от около 2мес.Трайна депресия.Докога?

12.11 2014 в 15:45

ами това, което казва Кънв, е елегантен начин да им се каже- НЯМА ДА СТАНЕ. Ние знаем или поне се досещаме, че който и да дойде на власт, привърженици и съпартийци започват да набират телефоните. И ако им откажеш, даже любезно, те намразват. Ако ли ги изобличиш ставаш им враг. Те така ПО БАЛКАНСКИ РАЗБИРАТ ПОЛИТИКАТА. И започват едни интриги.

12.11 2014 в 14:27

Не се фиксирайте кой го е рекнал,а защо!
Не дай си Боже,да е прав.Ние тук си пишем,но той е вътре в игрите.Значи,би трябвало,на него да са му по-ясни нещата.
Това,за подходящите хора,за схемите,за "нашите"момчета,вече е гледан филм през последните 25г.Чудя се,защо Радан Кънев посочва само МФ!?
Всеобхаватната корупция е на всички"управленски"нива.Да не би министерствата на Образовението,Туризма,Икономиката,Земеделието,Отбраната,Ок.сред а и водите......МВР....стотината агенции и агенцийки,комисии и пр.бюрокрация,да не са крадливи,лъжливи,потайни и корумпирани???????
Надеждата на много хора е,че това Правителство,ще сложи нещата в някакъв относителен порядък.Ако пак се започва,както до сега,майка ни жална на балъците избиратели!
България спешно се нуждае от Велико Народно събрание и нова Конституция!
И ако,схемите,хората,назначенията продължават в традициите на близкото минало.....всякакви протести досега,ще им се сторят като майчина милувка!Аман от бедност,страдание,тъпи" риформи",самоубийства,глад,болести,престъпност...в 21в.!
Тези,сегашните,изобщо да не се филмират,че са неприкосновени!Или да си налягат парцалките и да работят за мен,който съм ги избирал,или ще гризнат гредата по средата!Че вече ни нерви,ни търпение,ни добра воля,ни доверие ми е останало след 25г.експерименти!

12.11 2014 в 13:46

Обявил, че ще се чува често със себе си??

12.11 2014 в 13:10

offnews, какво е това.../Той /Радан Кънев/обясни, че ще се чува често по телефона с Радан Кънев.....айде малко по-грамотно моля ви се !

12.11 2014 в 12:21

Хм, винаги съм се чудил, защо някой след като не одобрява управлението на ГЕРБ, непременно се счита, че следва да е привърженик на БСПимал опорни точки и не знам какви си глупости. АМИ НЕ!

12.11 2014 в 12:18

Герб продължават с кражбите и убийствата. Ако Радан стане неудобен неволно ще се спъне.