Радан Кънев: Лавров дойде да агитира да нарушим правилата на ЕС

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2014 в 09:59 2789 10

Радан Кънев

Външният министър на Русия Сергей Лавров посети България, за да я насърчи да наруши правилата на Европейския съюз.

Това обяви пред bTV говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Лавров беше в България вчера като официален повод за визитата му беше отбелязването на 135-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между двете страни, но той не скри, че идва и за разговори по замразения проект "Южен поток".

По думите на Радан Кънев Лавров е дошъл в София най-вероятно, за да се "донамести" процедурата за избор на изпълнител на проекта "Южен поток", срещу провеждането на която възразява Европейската комисия.

"Конкурс с обществена поръчка не е проведен и те сега опитват да донаместят тази процедура, която е обявена от председателя на ЕК за незаконна - тоест кражба, да я направят законна", смята лидерът на ДСБ.

Според него Пламен Орешарски не казва дата за оставка заради външните си партньори - повечето от които са в Кремъл, и вътрешните, които личат от обществените поръчки. 

Политологът Огнян Минчев също прогнозира вчера, че след посещението на Лавров оставката на Орешарски може да се отложи.

Кънев припомни думите на Лавров от вчера, че "нарушаването на европейското законодателство е българска, а не руска инициатива". 

Според Реформаторите правителството е подписало таен договор за "Южен поток" с руската страна, който обслужва фирми на БСП и ДПС.

Радан Кънев определи проекта като "завера на руската страна и българската мафия срещу европейските правила".

Той смята, че в тази завера е енергийният министър Драгомир Стойнев, който се спряга за наследник на Сергей Станишев на лидерския пост в БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.07 2014 в 14:57

Руските подлоги да ми ядат главата!!! Хайде русофилски гейчета, врътнахте ли му по една на тоя дъртак ? Младата кръв на БСП не му ли се предложи ? Крадци сте си били винаги, крадци и ще си останете, мамка ви дейба. Затрихте цяла държава, гнусни, мазни, долни педали ... всичките ...като почнеш от 1989 година, насам всички сте те един дол педераси .. и мисля че на България и трябва една кървава революция и да бъдат набити на кол всички имали участие в управлението на държавата от 1989 насам.

08.07 2014 в 14:24

След този реформатор остава и Кунева да се изкаже "експертно" по темата. Ние обаче помним какво направихте няколко лета по-рано и какво стори десницата в лицето на Костов с енергийния ни сектор - Мариците, Лукойл ...

Червените заслужават да са в Сибир, но пък Къневците заслужават да чукат камъни в Аляска. Всички сте си изули гащите - на едните им го слагат в американското посолство, на другите - в руското.

08.07 2014 в 13:03

"Кънев припомни думите на Лавров от вчера, че "нарушаването на европейското законодателство е българска, а не руска инициатива".
Кънев откри топлата вода чрез това гениално прозрение. Лавров е абсолютно прав, Русия няма никакви правни ангажименти да спазва чуждо законодателство, освен собственото си и произтичащото от международните договори, които е подписала. Законодателството на ЕС е последната и грижа, тъй като не е нито член, нито дори асоцииран такъв.

08.07 2014 в 11:57

Не съм превържаник на Герб, но доколкото знам от пресата и медиите и те не са наясно какъв договор е подписан.И надали ББ е толкова глупав - да се готви да управлява, а да поддържа договор, който не е съгласуван с европейското законодателство. Няма ли законов начин този договор да се предостави на политиците?

08.07 2014 в 11:35

Кико, за съжаление в момента експертите и политиците от РБ, могат само да констатират, но по този начин и да алармират обществото, по простата причина, че не разполагат с властови ресурси! С такива ресурси, макар и доста ограничени, заради опозиционният им статус, все пак разполагат от ГЕРБ, но всички знаем, че точно те не биха си мръднали пръста, именно по проблемите на Южен поток, защото самият им вожд и повелител е един от най-големите привърженици ЗА строежа на проекта.

08.07 2014 в 11:34

Как може Лавров да не се вслуша в мъдростта на Раданчо? Та той е сателитче на Обама, сигурно е мазал паметници и е свиркал на гей парада. Та той е героят! Като гледам как задобряваме , откакто сме в ЕС...без значение кой ни управлява, направо си мисля, че е най- добре да ни няма!

08.07 2014 в 11:29

Няма по големи дупедавци от червените мастии и производните им !

08.07 2014 в 11:26

Всички ние които следим политическата обстановка сме наясно какво става и много бихме искали от Радан Кънев да сподели как може да се оправят нещата.Той като юрист не знае ли дали има законови процидури, които да стопират тези грабежи и неспазване на европейските закони? Бих искал политиците от РБ да споделят как смятат да процедират за напред, а не само да констатират това което всички ние знаем.

08.07 2014 в 11:15

Посещението на Лавров не е нищо повече от брутална и безапелационна намеса във вътрешните работи на суверенна страна, при това членка на ЕС и НАТО! Чисто и просто казаците разчитат на прекомерно силната си Пета колона в България, чиито ярки представители са именно членове на правителството и партиите, които го подкрепят! Ако до няколко дни не стане ясно какви ще са последствията от руската визита, струва ми се, че ще се наложи протестът от 14 юни м.г., да бъде повторен, при това с много по-голяма сила, защото ако са били предприети стъпки в ущърб на европейското законодателство, паралелно с поети финансови ангажименти от България, на фона на цялата мизерия във всички сектори на икономиката и здравеопазването, това ще бъде равно на национално предателство!

08.07 2014 в 10:12

Кънев припомни думите на Лавров от вчера, че "нарушаването на европейското законодателство е българска, а не руска инициатива".

... хахахахахахаха

... и така вече 135 години и во веки...

... хахахахахахаха