Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Радан Кънев: БСП и ГЕРБ ще управляват заедно, ако имат мнозинство след вота

OFFNews 16 януари 2017 в 20:24 6255 11

Радан Кънев

БСП и ГЕРБ ще управляват, ако имат мнозинство и това не трябва да се допуска от десните политически формации, заяви пред БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Кънев се аргументира и с факт от 2014 г.: "В отчета си като народен представител Михаил Миков разказва как през есента на 2014 г. е получил от ГЕРБ предложение за сформиране на коалиция в 43-ия парламент. И че му е предложено да стане председател на НС. И 5-6 министри са предложени на БСП. Миков - като тогавашен лидер на БСП - е отказал."

За ДСБ път назад с Реформаторския блок няма и няма да има, категоричен е Кънев.

ДСБ е напълно отворена за обединение на дясното, но това изключва възможността дясното да е патерица на Борисов, а още по-малко - на голяма коалиция Борисов-БСП, добави той.

Дясното не постигна консолидация за президентските избори, не можа да излъчи един силен независим кандидат, поддаде се на партизански страсти. Ключова роля в това имаха Борисов и Цветанов заради техния тежък партиен егоизъм. Аз и много други хора ги предупреждавахме многократно, че тази политика на партиен егоизъм ще доведе до това, което се случи - до президент, излъчен от лявото политическо пространство, каза лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

11

Браво Радане!
Щом червеногъзите акат така много по тебе, значи ги е страх.
:-)

13874

5

emanuilis

16.01 2017 в 22:19

Това подценяване на десния избирател от страна на Г-н Кънев мен лично ме обижда. Изказаната хипотеза е извън всякаква политическа логика.

6469

2

Halo

16.01 2017 в 21:18

Снимката направо кърти и е идеалната заставка за планиращото се най-ново ток шоу с водещ Бай Г*З. Ясно е написано ---> "20 минути с Радан" и отдолу се уточнява: "200 минути за вашите въпроси".

Като няма желаещи за адвокатски услуги, тренира за телевизията, защото парламента ще го гледа оттам.
 
X

Подкастът на OFFNews