Радан Кънев: Служебни правителства и министри не се ядат

OFFNews 23 декември 2016 в 09:55 3890 2

Снимка БГНЕС архив

„Ядат ли се служебни правителства? В цивилизования свят не ядем министри... Не са това важните теми" – така отговори лидерът на ДСБ Радан Кънев на въпрос защо президентът Росен Плевнелиев не направи служебен кабинет и нарушил ли е Конституцията.

В сутрешния блок на бТВ Кънев коментира политическата ситуация у нас. Според лидера на ДСБ е важен разговорът за след изборите.

А дали ДСБ ще влязат в следващия парламент: „Без всякакво съмнение, но целта сега е дали на следващи избори да се говори за победа на хората, които искат промяна. Промяната дойде и мнозина се изненадаха. Промяната дойде в Западна Европа, в Америка, идва в България. Въпросът е обаче дали ще се върнат БСП, ДПС и лъжепатриотите“, коментира Радан Кънев.

Относно това дали ДСБ ще взаимодейства в партията, която Христо Иванов обяви, че ще прави, Кънев каза, че не е крито, че ще имат общ фронт срещу корупцията.

„Договорът за нова република на ДСБ е най-чистият документ на десницата. Но има много хора в либералния център, с които имаме общи цели, но не и идентичен политически профил. Важно е да се обединим около целта“, добави Кънев.

Относно изключването на здравния министър Петър Москов от ДСБ Радан Кънев обясни, че няма да каже лошо за него, тъй като му е помагал много в личен план, като лекар. „Но нашите политически пътища се разделиха. Поводът Москов да не е член на ДСБ е решение на Арбитражната комисия на ДСБ, а не мое. Но когато една партия е в опозиция, а неин член е министър и преговаря да е министър-председател - той няма място в нея", уточни лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови