Вълчев: Жалко за "Да, България!", ако с нея Радан Кънев се върне във властта

OFFNews 09 януари 2017 в 19:50 15592 9

Ако "Да, България!" е проект, който е наистина сам по себе си и смята да върви по път, който тези хора са избрали - браво! Ако това е нов начин Радан Кънев да се върне във властта - жалко, коментира пред bTV Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите".

По думите му, добре е, че хората се политизират, всеки българин има право да участва в политическия живот на страната. Той пожела успех на партията на бившия правосъден министър Христо Иванов.

Вълчев коментира, че темата за антикорупционния закон не е от вчера: "Нужни са системни усилия, за да се преборим с корупцията, хубаво е да има фокус върху нея, но има и други важни неща".

Той коментира и предстоящото първо за тази година заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, което ще е утре в централата на СДС на "Раковски" 134:

"Ще се явяваме на избори, то е ясно. Ще приемем един календар - това, което трябва да се прави до изборите".

Основните задачи за РБ преди провеждането на предсрочните парламентарни избори ще бъдат: излъчване на щаб, работа по листите и програмата и преговори за разширяване. 

За промените в състава на РБ Вълчев заяви: "Сега се чувстваме по-освободени, защото в ранния състав на РБ винаги имаше леко либерално залитане с НПО идеи". Той се обоснова с примери за сигурността, бежанците и страха да се говори по тези теми.

Бившият образователен министър призова да помислим за необходимостта от присъствие на европейски сили по българо-турската граница.

Според Вълчев има три теми, по които българското общество, ако не вземе мерки предстоящите месеци, ще се окаже в много тежка беда.

На първо място той постави демографския проблем и необразоваността на българската нация. Втората важна тема е инфраструктурата: "или стоим лошо... или заливаме планината с бетон".

Третата ключова тема, според бившия образователен министър, е редът: "Ние не умеем да живеем по ред. Или създаваме глупави правила, които самите не харесваме, или създаваме добри правила, но считаме, че те са за другите и самите ние не искаме да живеем по тях".  

Според него това са приоритетите, по които ние, като общество, трябва да работим.

РБ счита, че въвеждането на образователен ценз за гласуване трябва да се обмисли, тъй като всеки има задължение да се образова и за това държавата изплаща детски надбавки на родителите. Не може хора, които не могат да четат и да пишат и нямат никакви задължения към това общество, да решават бъдещето ни, каза Вълчев.

По повод искането на Цветан Цветанов Румен Радев да удължи мандата на 43-ото Народно събрание Вълчев каза: "След като го събориха, искат да го удължават. Това е ГЕРБ."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

9

Denis Rizanov

10.01 2017 в 15:41

Че някой пита ли те за какво си съгласен?
Ти Конституцията чел ли си я? Ми то деление може да има и по други линии, не само образование. Тогава какво правим? Къде отива законността?
Айде първо да им спрем "добавките" и "децките" да не се разможават като зайци, пък после да имаме други претенции към индобългарите.

12256

7

Stamboloff

09.01 2017 в 22:03

Чаках Дани бой да се покаже т.к почивните дни свършиха. При създаваннето на РБ той помогна за сплотяването, когато като никакъв партиен фактор се появяваше медийно единствено за да каже нещо за костококите. Сега -нов таргет - "Да България". Дали ще вдигнат надницата:-)
А иначе Радан хитреца наистина не беше във властта първо лично и после като партия. Намокри им барута още в началото и не могат да му го простят. За мачтите, Дани, за мачтите...Симпатяга. И да поздравиш Лукарски...

42249

4

Denis Rizanov

09.01 2017 в 21:24

Ще правя нова партия "Да бе, България"
-Плащам и вдигам с "Да бе да, България"
-“Aaaa, ка па не, България"
-“България, да?” :)
-Ма да бе, България!
-Ба-а-аааа, България.

11739

2

muhlio

09.01 2017 в 20:21

Кога точно Радан Кънев е бил във властта?