"Борисов никога не е казвал, че няма да смени Лазаров и Писанчев"

ОFFNews 05 март 2015 в 08:39 3818 9

Снимка БГНЕС

Румяна Бъчварова

"Премиерът Борисов никога не е казвал, че няма да смени Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, моментът обаче не е подходящ". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Румяна Бъчварова. 

Запитана защо не е подходящ моментът за подобна рокада Бъчварова контрира с "това, трябва да питате Борисов". 

"Спекулативно е да се говори, че Борисов е контролиран от ДПС. Вчера не ставаше въпрос за избор между Вучков и Писанчев", каза вицепремиерът. 

Според Бъчварова няма смисъл и логика ДПС да "държат за шлифера" премиера Борисов. 

"Веселин Вучков е човек, който държи много на мнението си. Не изключвам някой да се е възползвал от неговата честност, но нямам доказателства, за да го докажа", сподели вицепремиерът. 

"Задаваме си въпроса "Кой", защото сме травмирани от това, че задкулисието е развито. Сигурно и в момента съществува , но не и в онзи вариант. Нека не забравяме, че в службите има много интереси там и хора, които работят за себе си", коментира Бъчварова. 

Според нея следващият министър на вътрешните работи трябва да притежава профила на Веселин Вучков, като не изключи вариантите, които се завъртяха още вчера - бившият шеф на МВР в служебния кабинет Йордан Бакалов и депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews