Quantcast

Прокуратурата не откри престъпление в записите "Майнагейт"

OFFNews Последна промяна на 18 март 2014 в 12:51 1392 2

Окръжната прокуратура в Пловдив не откри данни за престъпление на кмета Иван Тотев, след изтеклите аудиозаписи с негови изказвания.

Неизвестен подател изпрати до няколко медии записи на пловдивския кмет, в които той обяснява как Общинският съвет на града гласува умишлено незаконни решения, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов.

На един от записите се чува как Иван Тотев обявява, че общинските съветници от ГЕРБ подготвят „брутално незаконно решение”, за да саботират работата на Общинския съвет. "Ние много добре изиграхме областния управител и никой не разбра", обяснява кметът на Пловдив. Записите най-вероятно са от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер на партията Иван Тотев.

Според прокуратурата при проверката не е установено във фазата на подготовка на 2 решения на Общинския съвет да са допуснати конкретни нарушения на служебните задължения от длъжностни лица от общинската администрация.

Събрание на организацията на район "Запад" на партията, проведено на 8 октомври 2013 г., е евентуалното събитие, на което е направен записът. Като присъствали са били установени кмета Иван Тотев и още 14 души. Снети са били обяснения от всеки един от тях, в които те са отрекли на събранието да са били дискутирани теми, свързани с решенията на Общински съвет - Пловдив.

Наблюдаващият прокурор решил да не образува дело срещу Иван Тотев. Според обвинителя разговорът може да се разглежда единствено като поставящ въпроси за нивото на политическата култура и фразеология, за степента на политическо противопоставяне в страната и евентуално за механизма на мобилизиране и стимулиране на партийни активи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2014 в 14:19

А, да, то туй моралът нема никакво значение. ние сме с Европа и САЩ, ама тъй, да си минаваме по-тънко и да правим каквото си знаем.

18.03 2014 в 14:12

Тотев, ако си подаде оставката, много хубаво ще направи!