Бареков: От утре поемам кворума в парламента

OFFNews 25 февруари 2014 в 11:03 16552 69

С двамата независими депутати, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от "Атака" решат да го бойкотират.

Това се казва в съобщение от офиса "България без цензура". То бе направено по повод новината, че напусналият групата на ГЕРБ депутат Светлин Танчев става част от експертния екип в партията на Бареков. 

В момента гласовете на БСП и ДПС събират общо 119 депутати. С гласовете на двамата независими депутати се осигурява кворумът за работа на парламента. 

Миналата седмица към "България без цензура" се присъедини и Румен Йончев от Коалиция за България. Като експерт при Бареков отиде и ексдепутатът от ГЕРБ и бивш шеф на данъчните Красимир Стефанов. 

От партията на Бареков съобщават, че двамата независими депутати ще представляват "България без цензура" в парламента. "Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента", е коментирал Светлин Танчев.

Очаква се той и Румен Йончев скоро да внесат два законопроекта - единият за създаване на агенция "Чисти ръце", която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият - за подпомагане на стартиращ бизнес. 

Първата публична изява на Светлин Танчев като част от "България без цензура" ще бъде на среща днес с експерти от КТ "Подкрепа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!