Президентът не приема оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров

OFFNews 24 ноември 2022 в 18:09 1239 0

Президентът Румен Радев

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров, съобщиха от "Дондуков 2".

В официална позиция на държавния глава се посочва, че националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на" кратковременни конюнктурни политически амбиции". Радев се е запознал с внесените в президентството документи от Министерството на вътрешните работи и с депозираната оставка от главен комисар Петър Тодоров.

Радев не приема главният комисар да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г. "Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване", пишат още оттам.

Тодоров депозира оставката си, след като рано сутринта на 22 ноември полицай пострада тежко при катастрофа, предизвикана от каналджия на мигранти в опит да избяга от органите на магистрала "Тракия". Състоянието на униформения остава тежко и днес, като той е поставен в медикаментозна кома и с опасност за живота. 

"Днес аз и колегата гл. комисар Станимир Станев подаваме оставки пред министъра, но не това е важният проблем. Важното е депутатите на утрешното заседание, разглеждайки тази тема, да направят законодателни промени, които да защитят нашите колеги, които рискуват живота и здравето", коментира Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!